Castell de la Roca de Nyer

El Castell de la Roca de Nyer (en francès anomenat de la Roca d'Anyer) és una edificació defensiva medieval en ruïnes, de la comuna de Nyer, a la comarca del Conflent, de la Catalunya del Nord.

És a l'entrada de les Gorges de Nyer, a la dreta de la Ribera de Mentet, al sud-est del poble cap de la comuna

 El castell, amb la torre de l'homenatge quadrada del segle X

El castell fou construït entre els segles x i xi com a punt estratègic defensiu a l'entrada de les Gorges de Nyer; fou remodelat els segles XV i XVI, poc abans de ser abandonat. Comprenia una capella, esdevinguda ermita i coneguda com a Mare de Déu de la Roca.

El conjunt d'edificacions fou reformat diverses vegades al curs dels segles; materials del castell, en ser abandonat, van ser reutilitzats[1][2][3][4] per a l'edificació del santuari.

El castell està inscrit, per decret, com a monument històric[1] des del 6 de maig de 1965.

↑ 1,0 1,1 Ancien château de la Roca d'Anyer, a la base de dades Mérimée, del Ministeri de Cultura francès. Error de citació: Etiqueta <ref> no vàlida; no s'ha proporcionat text per les refs nomenades pc De la Torre, 1990. Error de citació: Etiqueta <ref> no vàlida; no s'ha proporcionat text per les refs nomenades gec

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
649153782Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 7426
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

Vídeos

On puc dormir a prop de Castell de la Roca de Nyer ?

Booking.com
522.555 visites en total, 9.230 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 60 visites avui.