Context of Судан

Судан е држава сместена во Североисточна Африка. Главен град е Картум. Се граничи со Египет на север, со Еритреја и Етиопија на исток, со Јужен Судан на југ, со Кенија и Уганда на југоисток, со ДР Конго и Централноафриканската Република на југозапад, со Чад на запад и со Либија на северозапад. На североисток Судан излегува на Црвеното Море.

Where can you sleep near Судан ?

Booking.com

Destinations close to Судан ?

455.031 visits in total, 9.077 Points of interest, 403 Destinations, 26 visits today.