Context sobre Sinhalese people

Gent cingalès (cingalès: සිංහල ජනතාව, romanitzat:  Sinhala Janathāva) són un grup etnolingüístic indoari originari de l'illa de Sri Lanka. Històricament eren coneguts com a gent Hela (en cingalès: හෙළ). Constitueixen aproximadament el 75% de la població de Sri Lanka i són més de 16,2 milions. La identitat cingalesa es basa en la llengua, el patrimoni cultural i la nacionalitat. El poble cingalès parla cingalès, una llengua insular indoària, i són predominantment budistes theravada, encara que una minoria de cingalesos segueix branques del cristianisme i altres religions. Des de 1815, es van dividir àmpliament en dos grups respectius: els "cingalesos de l'altura del país" a les regions muntanyoses centrals, i els "cingalesos dels països baixos" a les regions costaneres; tot i que tots dos grups parlen...Llegeix més

Gent cingalès (cingalès: සිංහල ජනතාව, romanitzat:  Sinhala Janathāva) són un grup etnolingüístic indoari originari de l'illa de Sri Lanka. Històricament eren coneguts com a gent Hela (en cingalès: හෙළ). Constitueixen aproximadament el 75% de la població de Sri Lanka i són més de 16,2 milions. La identitat cingalesa es basa en la llengua, el patrimoni cultural i la nacionalitat. El poble cingalès parla cingalès, una llengua insular indoària, i són predominantment budistes theravada, encara que una minoria de cingalesos segueix branques del cristianisme i altres religions. Des de 1815, es van dividir àmpliament en dos grups respectius: els "cingalesos de l'altura del país" a les regions muntanyoses centrals, i els "cingalesos dels països baixos" a les regions costaneres; tot i que tots dos grups parlen la mateixa llengua, es distingeixen perquè observen costums culturals diferents.

Segons el Mahavamsa i el Dipavamsa, un tractat dels segles III-V escrit en pali per monjos budistes de l'Anuradhapura Maha Viharaya a Sri Lanka, els cingalesos descendeixen dels colons que van arribar a l'illa l'any 543 aC des de Sinhapura dirigits pel príncep Vijaya, que es va barrejar amb els indígenes Yakka i, més tard, amb els colons del regne de Pandya.

Més sobre Sinhalese people

On puc dormir a prop de Sinhalese people ?

Booking.com
522.808 visites en total, 9.230 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 6 visites avui.