Sigiriya és un jaciment arqueològic al districte de Matale, a la província Central de Sri Lanka. Conté les ruïnes d'un antic complex palatí, construït durant el regnat del rei Kasyapa (477 – 495). És una de les més populars destinacions turístiques del país. Va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l'any 1982.

Sigiriya se suposa que fou habitada des de temps prehistòrics. Va ser utilitzada com un monestir enclavat en la roca des del Segle III, amb cavernes preparades per devots budistes.

El jardí i el palau van ser fets construir per Kasyapa. Després de la mort de Kasyapa, va seguir sent un complex monàstic fins al segle xiv, i més tard va ser abandonat. Les ruïnes van ser descobertes el 1908 per l'explorador britànic John Still. Les inscripcions de Sigiri van ser desxifrades per l'arqueòleg Paranavithana qui va publicar un famós treball publicat a Oxford, dedicat als Sigiri Graffiti (Els grafits de Sigiri). Ell mateix va escriure el popular llibre Story of Sigiriya (Història de Sigiriya).

Fotografies de:
Azharkhanam - CC BY-SA 4.0
Daniel Liabeuf - CC BY-SA 3.0
Venkasub - CC BY-SA 3.0
Statistics: Position
605
Statistics: Rank
160297

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
865297431Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 1825

Google street view

On puc dormir a prop de Sigiriya ?

Booking.com
489.239 visites en total, 9.196 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 66 visites avui.