Carrer de Sant Francesc

El carrer de Sant Francesc és un carrer de vianants del centre d'Alacant (País Valencià) que uneix el Portal d'Elx amb la plaça de Calvo Sotelo.

Durant els últims anys del segle xx, el carrer presentava un aspecte lúgubre, amb un pèssim estat de conservació, i sofria un alt nivell d'inseguretat ciutadana: eren comuns la prostitució de carrer i els negocis il·legals regentats per immigrants magrebins. No va ser fins a la primera dècada del segle xxi quan l'ajuntament va començar a plantejar solucions per resoldre el problema, com el tancament d'alguns negocis, l'eliminació de la zona de vianants del carrer o la dotació d'instal·lacions culturals. A la fi de 2013, l'aleshores alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, va decidir tematitzar el carrer amb figures de bolets de grans dimensions. El terra es va pintar de verd i groc i es van dibuixar samboris. Malgrat la...Llegeix més

El carrer de Sant Francesc és un carrer de vianants del centre d'Alacant (País Valencià) que uneix el Portal d'Elx amb la plaça de Calvo Sotelo.

Durant els últims anys del segle xx, el carrer presentava un aspecte lúgubre, amb un pèssim estat de conservació, i sofria un alt nivell d'inseguretat ciutadana: eren comuns la prostitució de carrer i els negocis il·legals regentats per immigrants magrebins. No va ser fins a la primera dècada del segle xxi quan l'ajuntament va començar a plantejar solucions per resoldre el problema, com el tancament d'alguns negocis, l'eliminació de la zona de vianants del carrer o la dotació d'instal·lacions culturals. A la fi de 2013, l'aleshores alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, va decidir tematitzar el carrer amb figures de bolets de grans dimensions. El terra es va pintar de verd i groc i es van dibuixar samboris. Malgrat la polèmica inicial (el cost de la inversió va ser d'uns 60.000 euros), el carrer va atraure l'atenció dels turistes i va incrementar l'obertura de nous negocis. Des d'aleshores, el carrer es coneix popularment com a carrer dels Bolets.

Fotografies de:
Carlos Quesada - CC BY-SA 4.0
Statistics: Position
5356
Statistics: Rank
18378

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
182764539Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 4131
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Carrer de Sant Francesc ?

Booking.com
522.987 visites en total, 9.230 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 128 visites avui.