National Gallery

( National Gallery de Londres )

La National Gallery o Galeria Nacional és un museu d'art de Londres, situat en la part nord de Trafalgar Square. Exhibeix pintura europea del 1250 al 1900, procedent de la col·lecció nacional d'art del Regne Unit. La col·lecció permanent, que consta de 2.300 pintures, pertany a l'estat britànic, per la qual cosa l'entrada és pública, només s'hi ha de pagar l'entrada a determinades exposicions especials. Tot i haver estat fundada sense una col·lecció real que la sustenti, la National Gallery de Londres s'ha convertit en una galeria d'art de renom internacional des de la seva fundació, el 1824.

L'escultura i les arts decoratives es troben al Victoria and Albert Museum. El Museu Britànic exhibeix art antic, art no occidental, gravats i dibuixos, i l'art contemporani està en la Tate Modern. Part de l'art britànic, el trobem en la National Gallery, però la major part de la col·lecció nacional d'art britànic es troba en la Tate Britain.

 Interior de la National Gallery des de la seva entrada principal.

Va ser conformada principalment pels seus primers directors, inclòs el pintor sir Charles Lock Eastlake, i augmentada per donacions privades, que actualment componen dos terços de la seva col·lecció permanent. Encara que de grandària reduïda, en comparació amb altres pinacoteques com el Louvre, la National Gallery destaca per exhibir obres mestres de tota la història de l'art occidental, fent possible admirar en la seva col·lecció l'evolució dels estils pictòrics des del començament del Renaixement fins al postimpressionisme. L'original National Gallery del segle xix estava basada primordialment en art italià i pintura dels Països Baixos mentre que, a poc a poc, va anar augmentant les seves obres d'art modern.

El 2010 va rebre, juntament amb altres museus europeus, la condecoració de l'ordre de les Arts i les Lletres de l'estat espanyol, del Ministeri de Cultura espanyol, en reconeixement a la tasca de protecció del patrimoni que va fer dins del Comité Internacional de Salvament dels Tresors Espanyols el febrer del 1939, protegint les obres en les seves instal·lacions.[1]

RevistadeArte [Consultat 25 de gener de 2010]
Fotografies de:
Morio - CC BY-SA 3.0
Statistics: Position
1247
Statistics: Rank
94953

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
513972864Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 2333
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de National Gallery de Londres ?

Booking.com
517.507 visites en total, 9.229 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 33 visites avui.