L'abadia de Westminster és l'església més coneguda de Londres. L'obra de construcció va començar durant el segle xiii, sota el mandat d'Enric III. És el lloc de sepultura de la majoria dels reis i reines d'Anglaterra, així com de diverses celebritats. El «racó dels poetes» honora als escriptors del regne. Gairebé totes les coronacions de monarques anglesos hi han tingut lloc.

El verdader nom de l'abadia és església col·legiata de Sant Pere. El nom que significa «abadia de l'oest», venia del fet que se situava a l'oest de la City (en oposició a Eastminster, monestir cistercenc que es trobava a l'est, més enllà de la torre de Londres).

És classificada com a patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de 1987.

 Tomba d'Enric III a l'abadia

A mitjan segle xi, el rei anglosaxó Eduard el Confessor va fer construir el seu palau sobre les ribes del Tàmesi prop d'un monestir benedictí fundat al segle x. Decideix construir una abadia més gran dedicada a l'apòstol sant Pere. L'església abacial fou consagrada el 28 de desembre de 1065, poc abans de la mort del sobirà.

Anglaterra fou envaïda pel duc de Normandia Guillem el Conqueridor i es feu coronar rei d'Anglaterra a l'església abacial, el 25 de desembre de 1066. Al segle xiii, Enric III (1207-1272) decideix reconstruir l'església en l'estil gòtic. Es tracta per a ell de seguir la moda arquitectural i de donar un joier esplèndid a la sepultura d'Eduard el Confessor: el seu cos és exhumat i col·locat en una nova tomba el 1269. Els plànols són dibuixats per Henri de Reims. El 1376, l'arquitecte Henry Yevele refà completament la nau, realitzant també treballs a la Torre de Londres i al Palau de Westminster.

Entre 1503 i 1519, sota els regnats d'Enric VII i d'Enric VIII, es construeix la Lady Chapel, dita avui la capella d'Enric VII. El Renaixement artístic influencia l'edificació d'aquesta part de l'església abacial i hi treballaren artistes italians com l'escultor Torrigiano. El 1540, els monjos benedictins han de marxar del monestir en el context de la reforma anglicana. Vint anys més tard, Elisabet I refunda el monestir donant-li un estatut diferent.

Des de Guillem el Conqueridor, tots els reis anglesos són coronats a l'església abacial, exceptuant d'Eduard V i Eduard VIII. Més de 3.000 persones cèlebres són igualment inhumades a l'església. La tomba del soldat desconegut es troba prop de la porta occidental.

Fotografies de:
Niels Elgaard Larsen - (WT-en) Elgaard at English Wikivoyage - CC BY-SA 4.0
Statistics: Position
1035
Statistics: Rank
108226

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
753481926Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 9394
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Abadia de Westminster ?

Booking.com
498.319 visites en total, 9.224 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 154 visites avui.