Momia guanche de Madrid

( Mòmia guanxe de Madrid )

L'anomenada Mòmia guanxe de Madrid o Mòmia guanxe del Barranco de Herques, és una mòmia humana pertanyent a la cultura guanxe (antics pobladors de les Illes Canàries, Espanya). Actualment es troba exposada al Museu Arqueològic Nacional d'Espanya de Madrid (Espanya).

La mòmia posseeix un excel·lent estat de conservació. Es creu que data dels segles XII i XIII dC, i es tracta a un home d'entre 30 i 34 anys i, segons els experts, seria la millor conservada mòmia guanxe al món. La mòmia va ser trobada a barranco de Herques, al sud de Tenerife, entre els municipis de Fasnia i Güímar. Va arribar a Madrid al segle xviii com un regal per al rei Carles III d'Espanya. La mòmia col·locada inicialment a la Biblioteca Real i posteriorment al Museu Nacional d'Antropologia d'Espanya. Des de desembre de 2015, la mòmia va ser traslladada definitivament Museu Arqueològic Nacional d'Espanya. La mòmia, és la peça central d...Llegeix més

L'anomenada Mòmia guanxe de Madrid o Mòmia guanxe del Barranco de Herques, és una mòmia humana pertanyent a la cultura guanxe (antics pobladors de les Illes Canàries, Espanya). Actualment es troba exposada al Museu Arqueològic Nacional d'Espanya de Madrid (Espanya).

La mòmia posseeix un excel·lent estat de conservació. Es creu que data dels segles XII i XIII dC, i es tracta a un home d'entre 30 i 34 anys i, segons els experts, seria la millor conservada mòmia guanxe al món. La mòmia va ser trobada a barranco de Herques, al sud de Tenerife, entre els municipis de Fasnia i Güímar. Va arribar a Madrid al segle xviii com un regal per al rei Carles III d'Espanya. La mòmia col·locada inicialment a la Biblioteca Real i posteriorment al Museu Nacional d'Antropologia d'Espanya. Des de desembre de 2015, la mòmia va ser traslladada definitivament Museu Arqueològic Nacional d'Espanya. La mòmia, és la peça central de l'espai dedicat a la prehistòria de Canàries del museu.

Igual que succeeix amb altres troballes arqueològiques, com la Dama d'Elx, la Dama de Baza o fora d'Espanya amb el bust de Nefertiti, la Pedra de Rosetta o el Partenó Frieze, tant el Govern de Canàries i el Cabildo de Tenerife han reclamat sense èxit des de 1976 i en diverses ocasions la devolució a Tenerife d'aquesta mòmia.

Fotografies de:
Statistics: Position
1848
Statistics: Rank
67386

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
761823459Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 2324
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Mòmia guanxe de Madrid ?

Booking.com
505.373 visites en total, 9.227 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 2 visites avui.