Context of Balochistan

Baluchistan (; Balochistan: بلۏچستان; gjithashtu romanizuar si Baluchistan b> dhe Baluçestan) është një shkretëtirë e thatë dhe rajon historik gjeografik malor në Azinë Jugore dhe Perëndimore. Ai përfshin provincën pakistaneze të Balochistanit, provincën iraniane të Sistanit dhe Baluçestanit dhe zonat jugore të Afganistanit, të cilat përfshijnë provincat Nimruz, Helmand dhe Kandahar. Balochistan kufizohet me rajonin Pashtunistan në veri, Sindh dhe Punjab në lindje, dhe rajonet iraniane në perëndim. Vija bregdetare e saj jugore, duke përfshirë Bregun e Makranit, lahet nga Deti Arabik, veçanërisht nga pjesa perëndimore e tij, Gjiri i Omanit.

Where can you sleep near Balochistan ?

Booking.com
444.613 visits in total, 9.073 Points of interest, 403 Destinations, 21 visits today.