Context of Нов Зеланд

Нов Зеланд (англиски: New Zealand, маорски: Aotearoa) — островска држава во југозападниот дел од Тихиот Океан. Државата се состои од два големи и повеќе мали острови. Официјалното име на Нов Зеланд на маорски е Аотеароа, што често се преведува како „Земја на долгиот бел облак“. Нов Зеланд е држава со парламентарна демократија и земја членка на Комонвелтот.

Нов Зеланд (англиски: New Zealand, маорски: Aotearoa) — островска држава во југозападниот дел од Тихиот Океан. Државата се состои од два големи и повеќе мали острови. Официјалното име на Нов Зеланд на маорски е Аотеароа, што често се преведува како „Земја на долгиот бел облак“. Нов Зеланд е држава со парламентарна демократија и земја членка на Комонвелтот.

More about Нов Зеланд

Basic information
Population, Area & Driving side
  • Population 5118700
  • Area 268021
  • Driving side left

Phrasebook

Здраво
Hello
Светот
World
Здраво свету
Hello world
Ви благодарам
Thank you
Збогум
Goodbye
Да
Yes
бр
No
Како си?
How are you?
Фино, благодарам
Fine, thank you
Колку е?
How much is it?
Нула
Zero
Еден
One

Where can you sleep near Нов Зеланд ?

Booking.com

Destinations close to Нов Зеланд ?

414.116 visits in total, 8.976 Points of interest, 400 Destinations, 239 visits today.