Rafting Llavorsí

Activitat estrella al Pallars, el ràfting consisteix en descendir les aigües braves d’un riu (en aquest cas, la Noguera Pallaresa) en una llanxa neumàtica, amb l’ajuda de rems, sortejant les roques del camí i evitant en tot moment la caiguda a l’aigua.

La capacitat de l’embarcació és de vuit persones, que van assegudes a les vores. Al terra, els tripulants disposen d’unes subjeccions per als peus, per la qual cosa resulta realment fàcil mantenir l’equilibri quan arriben els sots i els moviments bruscos del corrent.

En aquest esport, mullar-se és inevitable. El trajecte, d’allò més excitant, es fa en companyia d’un monitor que es col·loca a la part posterior de l’embarcació per pilotar-la. La seva funció és marcar el rumb amb el rem i donar les instruccions necessàries a la resta del grup per avançar riu avall.

La caiguda a l’aigua no representa cap problema, ja que els tripulants van adequadament equipats amb casc, armilla salvavides i vestit i botes de neoprè, material que contraresta la baixa temperatura de l’agua i evita que passem fred. A més, la companyia d’un monitor expert que sap interpretar perfectament el riu és motiu de tranquil·litat.

En qualsevol cas, els recorreguts són plens de sorpreses, amb molts ensurts i capbussades.

 

La temporada de ràfting a la Noguera Pallaresa va des de mitjans de març a mitjans d’octubre, tot i que la millor època per gaudir al màxim d’aquest esport és la del desglaç (de maig a juny), quan el riu augmenta el cabal.

Fotografies de:
Statistics: Position (field_position)
6330
Statistics: Rank (field_order)
7147

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
268134975Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 9914

Google street view

On puc dormir a prop de Rafting Llavorsí ?

Booking.com
434.273 visites en total, 9.055 Llocs d'interès, 403 Destinacions, 151 visites avui.