Només es pot accedir a Os de Civís per carretera des de Sant Julià de Lòria (Andorra)

Os de Civís, també anomenat Aós de Civís (antigament Os d'Urgell), és una entitat municipal descentralitzada de les Valls de Valira, a l'Alt Urgell, i alhora és el nucli més habitat del municipi. El poble conserva les cases medievals i, actualment, s'hi han construït moltes segones residències.

Pertanyia al vescomtat de Castellbò. Als anys 80, en veure's incomunicats arran de les fortes riuades de 1982, sense telèfon, els veïns del poble van constituir l'Associació d'Amics d'Aós de Civís, de la qual una part són barcelonins amants del poble i del seu entorn. Això ha permès la restauració de moltes cases del poble, alhora que ha servit també per aconseguir alguna subvenció per restaurar l'església romànica d'Aós, consagrada a Sant Pere, que es trobava en un estat ruïnós anys enrere.

Fins a l'any 1970, Os de Civís formava part del municipi de Civís, i va ser a partir d’aleshores que entrà a formar part del municipi de Les Valls de Valira com a Entitat Municipal Descentralitzada.

Fotografies de:
jordi domènech - CC BY-SA 3.0
Statistics: Position (field_position)
3931
Statistics: Rank (field_order)
19399

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
179382465Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 1845

Google street view

On puc dormir a prop de Os de Civís ?

Booking.com
452.719 visites en total, 9.077 Llocs d'interès, 403 Destinacions, 2 visites avui.