El Palau da Regaleira és l'edifici principal i el nom més comú del palau de la Quinta da Regaleira. També és designat Palau de Monteiro dos Milhôes, denominació associada al malnom del seu primer propietari, António Augusto, nomenat pel rei Carles I el 16 d'agost de 1904 baró d'Almeida.

El palau està situat al vessant de la serra i a poca distància del centre històric de Sintra, i està classificat com a Immoble d'Interés Públic des de 2002. Forma part del paisatge cultural de Sintra, classificada com a Patrimoni Mundial de la UNESCO el 1995.

António Augusto, pel disseny de l'arquitecte italià Luigi Manini, dona a la quinta de 4 hectàrees, el palau, envoltat de densos jardins, llacs, coves i construccions enigmàtiques, llocs que oculten significats alquímics, com els evocats per la maçoneria, templers i Rosa-creu. Modela l'espai en traçats mixts, que evoquen l'arquitectura romànica, gòtica, renaixentista i manuelina.

 Ermelinda Allen de Almeida, baronessa de Regaleira

La documentació històrica sobre la Quinta da Regaleira és escassa en els temps anteriors a la compra per Carvalho Monteiro. Se sap que, el 1697, José Leite era el propietari d'una vasta àrea a la rodalia de la vila de Sintra, que hui integra la quinta.

Francisco Albertino Guimarães de Castro va comprar la propietat (coneguda com a Quinta da Torre o de Castro el 1715), en subhasta pública, i canalitzà l'aigua de la serra per tal d'alimentar una font ací existent.

Brasão de Armas do Reino de Portugal Blasó d'armes del Regne de Portugal

El 1830, en possessió de Manuel Bernardo, la quinta pren l'actual designació. El 1840, la Quinta da Regaleira és adquirida per la filla d'una negociant de Porto, de cognom Allen, que més tard rep el títol de 1a baronessa de Regaleira o baronessa d'Almeida. Data d'aquest període la construcció d'una casa de camp que és visible en algunes representacions iconogràfiques de finals del segle xix.

La història de la Regaleira actual comença al 1892, any en què la propietat és adquirida pel Dr. António Augusto de Carvalho Monteiro (1848-1920).

L'arquitecte Henri Lusseau va dissenyar-ne els primers plans entre 1895 i 1896, però la incapacitat de reinterpretar l'estil manuelí pretés pel propietari va dur a la cerca d'un altre intèrpret. Carvalho Monteiro trobà en Luigi Manini, que era escenògraf del Teatre La Scala i més tard del Sâo Carlos i dels principals teatres portuguesos, el seu braç dret.

La major part de la construcció actual començà al 1904 i estava acabada al 1910, durant el període de monarquia.

Hui, la quinta pertany a la Cambra Municipal de Sintra i és oberta al públic.

Fotografies de:
Thomas from Vienna, Austria - CC BY 2.0
Statistics: Position
2814
Statistics: Rank
42441

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
736421895Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 9389

Google street view

On puc dormir a prop de Quinta da Regaleira ?

Booking.com
488.657 visites en total, 9.193 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 17 visites avui.