Glacier Bay National Park and Preserve

( Parc i Reserva Nacional de la Badia de les Glaceres )

El Parc i Reserva Nacional de la Badia de les Glaceres (Glacier Bay National Park and Preserve) constitueixen dues unitats oficials gestionades conjuntament pel Servei de Parcs Nacionals a Alaska a l'oest de Juneau. El president Calvin Coolidge va proclamar per la primera vegada la zona al voltant de la Badia de les Glaceres com a monument nacional d'acord amb la Llei d'Antiguitats el 25 de febrer del 1925. Després de l'ampliació del monument pel president Jimmy Carter el 1978, la Llei per a la Conservació de les Terres d'Interès Nacional d'Alaska (Alaska National Interest Lands Conservation Act o ANILCA) va ampliar el monument nacional per 2.116,5 quilòmetres quadrats el 2 de desembre del 1980. En el procés va crear el Parc Nacional de la Badia de les Glaceres. De la mateixa manera ANILCA va deixar de banda 230,7 quilòmetres quadrats de terres públiques per a la Reserva Nacional de la Badia de les Glaceres que es troba directament al...Llegeix més

El Parc i Reserva Nacional de la Badia de les Glaceres (Glacier Bay National Park and Preserve) constitueixen dues unitats oficials gestionades conjuntament pel Servei de Parcs Nacionals a Alaska a l'oest de Juneau. El president Calvin Coolidge va proclamar per la primera vegada la zona al voltant de la Badia de les Glaceres com a monument nacional d'acord amb la Llei d'Antiguitats el 25 de febrer del 1925. Després de l'ampliació del monument pel president Jimmy Carter el 1978, la Llei per a la Conservació de les Terres d'Interès Nacional d'Alaska (Alaska National Interest Lands Conservation Act o ANILCA) va ampliar el monument nacional per 2.116,5 quilòmetres quadrats el 2 de desembre del 1980. En el procés va crear el Parc Nacional de la Badia de les Glaceres. De la mateixa manera ANILCA va deixar de banda 230,7 quilòmetres quadrats de terres públiques per a la Reserva Nacional de la Badia de les Glaceres que es troba directament al nord-oest del parc per tal de protegir un segment del riu Alsek i els hàbitats propers dels peixos i vida silvestre.

La Badia de les Glaceres va esdevenir una part d'un Patrimoni de la Humanitat binacional de la UNESCO el 1979 i va esdevenir reserva de la Biosfera el 1986. El parc i la reserva van emprendre una obligació de treballar amb les organitzacions nadiues dels pobles hoonah i tlingit en l'administració d'aquesta àrea protegida. En total, la Badia de les Glaceres cobreix 13,287 quilòmetres quadrats. La major part de la zona es designa àrea salvatge que constitueix 10,784 quilòmetres quadrats del parc i la reserva.

 Glacera Lamplugh a la zona occidental del parc.

Joseph Whidbey, el capità de l'expedició de George Vancouver des del 1791 fins al 1795, va trobar l'Estret Icy (Icy Strait) a l'extrem sud de la Badia de les Glaceres.[1] En aquesta època l'estret estava completament bloquejat pel gel. La Badia de les Glaceres si mateix el 1794 estava coberta de manera similar per una gran glacera. El 1879 el naturalista John Muir va trobar que el gel a la badia s'havia retirat a una distància de prop de 77 quilòmetres.[2] El 1916 la glacera Grand Pacific estava al capdavant de la Cala Tarr (Tarr Inlet) prop de 105 quilòmetres de la desembocadura de la Badia de les Glaceres. Aquest retrocés de glaceres resulta ser el més ràpid mai documentat.[3] Dit això, no totes les glaceres del parc estan en retirada. Els científics que treballen al parc i reserva esperen aprendre com es relacionen l'activitat glacial i el canvi climàtic.

Vancouver, George, and John Vancouver. A Voyage of Discovery to the North Pacific Ocean, and Round the World. Londres: J. Stockdale, 1801; vols. I-VI.  Muir, John. «Travels in Alaska». Sierra Club. Arxivat de l'original el 26 de setembre 2012. [Consulta: 3 març 2012]. National Park Service. «Glacier Bay Park & Preserve Factsheet», 2010. [Consulta: 3 març 2012].
Fotografies de:
Statistics: Position
6847
Statistics: Rank
10105

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
419876253Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 2218
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Parc i Reserva Nacional de la Badia de les Glaceres ?

Booking.com
522.606 visites en total, 9.230 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 113 visites avui.