Miles Canyon Basalts

Els Miles Canyon Basalts representen un paquet de roques que inclouen diverses exposicions de colades de lava basàltica i cons que van entrar en erupció i van fluir per un antic paisatge preglacial al centre-sud del Yukon.

Les roques volcàniques s'exposen millor i s'hi poden accedir més fàcilment a la ubicació del Miles Canyon, on el riu Yukon travessa una successió de fluxos al sud de Whitehorse. A la primavera, també es poden veure bones exposicions immediatament aigües avall de la presa hidràulica del riu Yukon a Whitehorse, que es va construir per extreure energia de les cataractes que eren els ràpids de White Horse. Aquests ràpids i el Miles Canyon van suposar un repte important per als cercadors d'or que es dirigien a la febre de l'or de Klondike, i també van establir la terminal aigües amunt per als vaixells fluvials amb rodes de pales. Aquest, els Miles Canyon Basalts són el motiu de l'establiment de la ciutat de Closeleigh, eventualment...Llegeix més

Els Miles Canyon Basalts representen un paquet de roques que inclouen diverses exposicions de colades de lava basàltica i cons que van entrar en erupció i van fluir per un antic paisatge preglacial al centre-sud del Yukon.

Les roques volcàniques s'exposen millor i s'hi poden accedir més fàcilment a la ubicació del Miles Canyon, on el riu Yukon travessa una successió de fluxos al sud de Whitehorse. A la primavera, també es poden veure bones exposicions immediatament aigües avall de la presa hidràulica del riu Yukon a Whitehorse, que es va construir per extreure energia de les cataractes que eren els ràpids de White Horse. Aquests ràpids i el Miles Canyon van suposar un repte important per als cercadors d'or que es dirigien a la febre de l'or de Klondike, i també van establir la terminal aigües amunt per als vaixells fluvials amb rodes de pales. Aquest, els Miles Canyon Basalts són el motiu de l'establiment de la ciutat de Closeleigh, eventualment la ciutat de Whitehorse.

Les colades de lava i els cons de cendres del complex volcànic Alligator Lake al sud-oest de Whitehorse són l'acumulació més gran d'aquestes roques.

Es pensava que els basalts de Miles Canyon eren del Plistocè. Tanmateix, les investigacions geològiques recolzades per anàlisis geocronològiques indiquen que aquestes roques són molt més antigues. Els fluxos "tipus" de Miles Canyon al llarg del riu Yukon tenen una antiguitat d'aproximadament 8,4 milions d'anys (Miocè) i els fluxos del llac Alligator tenen una antiguitat d'aproximadament 3,2 milions d'anys (Pliocè). Els cons del llac Alligator poden ser més joves, però s'han vist afectats per la glaciació, de manera que no tenen una edat del tot postglacial.

Fotografies de:
Diego Delso - CC BY-SA 4.0
Statistics: Position
8587
Statistics: Rank
3063

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
635427189Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 4816
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Miles Canyon Basalts ?

Booking.com
522.594 visites en total, 9.230 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 100 visites avui.