Mesquita Nasir ol Molk

مسجد نصیرالملک

( Mesquita Nasir ol Molk )

La mesquita Nasir-ol-Molk (persa: مسجد نصیر الملک), també coneguda com la mesquita Rosa, és una mesquita tradicional de Xiraz, a l'Iran. És al districte de Gowad-e-àrabān, a prop de la mesquita Xa Chérāgh.

La mesquita té una extensa superfície de cristall de colors a la façana, juntament amb altres elements tradicionals com el disseny Panj Kāes ('cinc còncaus'). Se la coneix popularment com la mesquita Rosa, perquè els taulellets de l'interior són de color rosa.

La mesquita es construí durant la dinastia Qajar, i pertany a la Fundació de Dotació de Nasir ol Molk. Mirzā Hasan Ali (Nasir ol Molk), un mandtari Qajar, l'edificà entre 1876 i 1888.[1] Els dissenyadors en foren Mohammad Hasan-e-Memār, un arquitecte iranià, i Mohammad Rezā Kāshi-Sāz-e-Šanarāzi.[2]

Stunning Mosque In Iran Becomes A Magnificent Kaleidoscope When The Sun Rises, DeMilked Magazine «https://books.google.cat/books?id=RT0bAgAAQBAJ&pg=PA185&dq=Nasir+ol+Molk+Mosque+Muhammad+Hassan&hl=ca&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=Nasir%20ol%20Molk%20Mosque%20Muhammad%20Hassan&f=false».
Fotografies de:
Matt Biddulph from UK - CC BY-SA 2.0
Zones
Statistics: Position (field_position)
207
Statistics: Rank (field_order)
7076

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
487962153Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 1919

Google street view