Manasija

Манастир Манасија

( Manasija )

Manasija (ciríl·lic serbi: Манасија , pronunciació sèrbia: [manǎsija] ), també coneguda com Resava (Ресава, [rɛ̌saʋa] ), és un monestir ortodox serbi a prop de Despotovac, Sèrbia, fundat pel despot Stefan Lazarević entre 1406 i 1418. L'església està dedicada a la Santíssima Trinitat. És un dels monuments més significatius de la cultura sèrbia medieval i pertany a l '"escola Morava". El monestir està envoltat de muralles i torres massisses. Immediatament després de la seva fundació, el monestir es va convertir en el centre cultural del despotat serbi. La seva escola de Resava era ben coneguda pels seus manuscrits i traduccions al llarg dels segles XV i XVI, fins i tot després de la caiguda del despotat als turcs otomans. El co...Llegeix més

Manasija (ciríl·lic serbi: Манасија , pronunciació sèrbia: [manǎsija] ), també coneguda com Resava (Ресава, [rɛ̌saʋa] ), és un monestir ortodox serbi a prop de Despotovac, Sèrbia, fundat pel despot Stefan Lazarević entre 1406 i 1418. L'església està dedicada a la Santíssima Trinitat. És un dels monuments més significatius de la cultura sèrbia medieval i pertany a l '"escola Morava". El monestir està envoltat de muralles i torres massisses. Immediatament després de la seva fundació, el monestir es va convertir en el centre cultural del despotat serbi. La seva escola de Resava era ben coneguda pels seus manuscrits i traduccions al llarg dels segles XV i XVI, fins i tot després de la caiguda del despotat als turcs otomans. El complex de Manasija va ser declarat Monument de Cultura d’Excepcional Importància el 1979 i està protegit per la República de Sèrbia i el 2010 els monestirs han entrat en un procés de llista provisional.

Fotografies de:
Magyshadow - CC BY-SA 4.0
Zones
Statistics: Position (field_position)
2213
Statistics: Rank (field_order)
672

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
235694817Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 6312

Google street view