Context sobre Mosel (wine region)

Mosel (alemany: [ˈmoːzl̩] (escoltar)) és una de les 13 regions vinícoles alemanyes (Weinbaugebiete) per als vins de qualitat ( Qualitätswein, abans QbA i Prädikatswein), i pren el seu nom del riu Mosel (francès: Moselle Luxemburgès: Musel). Abans de l'1 d'agost de 2007, la regió s'anomenava Mosel-Saar-Ruwer, però es va canviar a un nom que es considerava més apte per al consumidor. La regió vinícola és la tercera més gran d'Alemanya pel que fa a la producció, però alguns la consideren la regió líder pel que fa a prestigi internacional.

La regió cobreix les valls dels rius Mosel, Saar i Ruwer des de prop de la desembocadura del el Mosel a Coblenz i aigües amunt fins als voltants de Trier a l'estat federal de Renània-Palatinat. La zona és coneguda pels pendents pronunciats ...Llegeix més

Mosel (alemany: [ˈmoːzl̩] (escoltar)) és una de les 13 regions vinícoles alemanyes (Weinbaugebiete) per als vins de qualitat ( Qualitätswein, abans QbA i Prädikatswein), i pren el seu nom del riu Mosel (francès: Moselle Luxemburgès: Musel). Abans de l'1 d'agost de 2007, la regió s'anomenava Mosel-Saar-Ruwer, però es va canviar a un nom que es considerava més apte per al consumidor. La regió vinícola és la tercera més gran d'Alemanya pel que fa a la producció, però alguns la consideren la regió líder pel que fa a prestigi internacional.

La regió cobreix les valls dels rius Mosel, Saar i Ruwer des de prop de la desembocadura del el Mosel a Coblenz i aigües amunt fins als voltants de Trier a l'estat federal de Renània-Palatinat. La zona és coneguda pels pendents pronunciats de les vinyes de la regió amb vistes al riu. Amb una inclinació de 65 graus, la vinya més pronunciada registrada del món és la vinya Calmont situada al Mosel i pertanyent al poble de Bremm, i per tant es coneix com a Bremmer Calmont. . El Mosel és famós principalment pels seus vins elaborats amb raïm Riesling, però Elbling i Müller-Thurgau també contribueixen a la producció, entre d'altres.

En les dues últimes dècades, la producció de vi negre, especialment del Spätburgunder (Pinot noir), ha augmentat al Mosel i a tot el vignoble alemany i ha adquirit un interès creixent per als comunitat vinícola internacional. A causa de la ubicació al nord del Mosel, els vins de Riesling són sovint lleugers, tendeixen a baixar l'alcohol, cruixents i d'alta acidesa, i sovint presenten aromes "florals" en comptes o a més d'aromes "afruitats". El seu sòl de vinya més comú es deriva principalment de diferents tipus de dipòsits de pissarra, que tendeixen a donar als vins un aspecte transparent, mineral, que sovint presenten una gran profunditat de sabor. En l'era actual del canvi climàtic s'ha treballat molt per millorar i aconseguir l'acceptació dels rieslings completament secs ("Trocken") en aquesta regió, de manera que la majoria dels fabricants més famosos han trobat acceptació per a aquests vins, especialment a Europa. /p>

On puc dormir a prop de Mosel (wine region) ?

Booking.com
489.436 visites en total, 9.196 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 74 visites avui.