Budes de Bamian

Els Budes de Bamian (Bamian o Bamiyan) eren unes estàtues monumentals de Buda considerades una meravella del món; actualment, però, ja no existeixen. Van ser tallades a la roca d'un penya-segat fa 1.400 anys a la regió de Bamiyan, a l'Afganistan, i pel seu aspecte únic captivaven els visitants. Durant els segles vi i vii, la zona de Bamiyan tenia molta estabilitat i era famosa comercialment, fet que va propiciar la implantació del budisme i la necessitat de crear noves imatges-representacions per a la veneració de Buda. Al segle x, l'islam va substituir aquesta religió pròsperament establerta, fins a l'arribada de Genguis Khan el 1221, que va portar un poble nou a Bamiyan. Els colossos i les roques constituïren un lloc de referència per a un altre grup ètnic afgà: els hazares, procedents de la ciutat més i...Llegeix més

Els Budes de Bamian (Bamian o Bamiyan) eren unes estàtues monumentals de Buda considerades una meravella del món; actualment, però, ja no existeixen. Van ser tallades a la roca d'un penya-segat fa 1.400 anys a la regió de Bamiyan, a l'Afganistan, i pel seu aspecte únic captivaven els visitants. Durant els segles vi i vii, la zona de Bamiyan tenia molta estabilitat i era famosa comercialment, fet que va propiciar la implantació del budisme i la necessitat de crear noves imatges-representacions per a la veneració de Buda. Al segle x, l'islam va substituir aquesta religió pròsperament establerta, fins a l'arribada de Genguis Khan el 1221, que va portar un poble nou a Bamiyan. Els colossos i les roques constituïren un lloc de referència per a un altre grup ètnic afgà: els hazares, procedents de la ciutat més important anomenada Hazarajat. Durant el segle xix, la zona era molt visitada pels aventurers i estudiosos, portadors d'altres cultures, provinents de l'Índia britànica.

Durant el febrer i març del 2001, els Budes van ser destruïts per ordre del Mullah Muhammad Omar, líder dels talibans. El grup havia aconseguit apoderar-se d'una bona part d'Afganistan i concediren un santuari dedicat a Osama bin Laden. El 9 de novembre del mateix any, Al-Qaida va suprimir el règim talibà en terres afganes. Avui en dia, la vall de Bamiyan constitueix un lloc magnífic, però els dos Budes ja no formen part del paisatge.

Fotografies de:
James Gordon - CC BY 4.0
Statistics: Position
118
Statistics: Rank
403714

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
578643192Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 1815

Google street view

On puc dormir a prop de Budes de Bamian ?

Booking.com
479.369 visites en total, 9.173 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 92 visites avui.