Battistero di San Giovanni (Firenze)

( Baptisteri de Sant Joan )

El baptisteri de Sant Joan (en italià Battistero di San Giovanni) és un edifici religiós de Florència, a la Toscana (Itàlia). Es creu que és l'edifici més antic de la ciutat, i és particularment famós pels seus tres conjunts de portes de bronze, de considerable valor artístic. Es troba a la Piazza del Duomo, a l'oest de la catedral de Santa Maria del Fiore. Fins al segle xix, tots els ciutadans catòlics de Florència eren batejats en aquest baptisteri.

El seu creador va ser Giovanni Villani al segle xiv. Tanmateix, excavacions realitzades el segle xx han demostrat que hi havia un mur romà del primer segle travessant la plaça del Baptisteri. Probablement va ser construït sobre les restes d'una torre de guàrdia romana en una cantonada d'aquest mur, o d'un altre edifici romà. De tota manera, se sap amb certesa que al mateix lloc es va construir al segle v un primer baptisteri octagonal i que posteriorment va ser reemplaçat per un altre baptisteri cristià el segle vi després de Crist.

Entre els segles xiv i xvi, se li van afegir tres portes dobles de bronze, amb estàtues de marbre i bronze sobreposades. Això dona un bon indici que originàriament fou el baptisteri, i no la catedral, l'edifici de més valor per als florentins.

Fotografies de:
Bradley Weber - CC BY 2.0
User:MatthiasKabel - CC BY-SA 3.0
Statistics: Position (field_position)
3403
Statistics: Rank (field_order)
34714

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
967283451Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 6646

Google street view

Vídeos

On puc dormir a prop de Baptisteri de Sant Joan ?

Booking.com
449.968 visites en total, 9.077 Llocs d'interès, 403 Destinacions, 63 visites avui.