Arnarstapi (Pronunciació islandesa: u200b[ˈa (r)tnarˌstaːpɪ]) o Stapi és un petit poble de pescadors al peu del mont Stapafell [ˈstaːpaˌfɛtl̥] entre el poble de Hellnar i Breiðavík [ˈpreiːðaˌviːk] granges al costat sud de Snæfellsnes, Islàndia.

Els noms de lloc als voltants d'Arnarstapi i el proper poble Hellnar estan inspirats en la saga Bárðar Snæfellsáss, una saga islandesa que relata la història de Bárður, un mig humà i mig ogre. Arnarstapi era un lloc natural per a desembarcaments i port per a vaixells petits i, per tant, ideal per a un port marítim. En els vells temps, Arnarstapi va ser, doncs, des de...Llegeix més

Arnarstapi (Pronunciació islandesa: u200b[ˈa (r)tnarˌstaːpɪ]) o Stapi és un petit poble de pescadors al peu del mont Stapafell [ˈstaːpaˌfɛtl̥] entre el poble de Hellnar i Breiðavík [ˈpreiːðaˌviːk] granges al costat sud de Snæfellsnes, Islàndia.

Els noms de lloc als voltants d'Arnarstapi i el proper poble Hellnar estan inspirats en la saga Bárðar Snæfellsáss, una saga islandesa que relata la història de Bárður, un mig humà i mig ogre. Arnarstapi era un lloc natural per a desembarcaments i port per a vaixells petits i, per tant, ideal per a un port marítim. En els vells temps, Arnarstapi va ser, doncs, des de molt aviat, un port pesquer i un centre comercial ocupat que donava servei a la zona de la costa oest sota la corona danesa i un monopoli comercial de Dinamarca va estar vigent des de 1565. Des d'aleshores i fins al 17 i 18 segle, els agents de la corona danesa tenien el poder de custòdia sobre Arnarstapi i els drets comercials per designació reial sobre les terres properes, antigament propietat del monestir de Helgafell i monopoli de tot el comerç de la zona. Es poden veure diverses cases antigues d'aquella època, cadascuna amb la seva pròpia història única, a Arnarstapi, l'antic Amtmannshús (la residència del prefecte danès (1774–1787) que té una història pròpia, ja que es va traslladar el 1849 a la propera Vogur á). Mýrum [ˈvouː(ɣ)ʏr auː ˈmiːrʏm], on es va quedar fins al 1983, quan va ser traslladat de nou a Arnarstapi el 1985 i declarat lloc històric el 1990. Hi va residir, entre altres notables, el prefecte danès Bjarni Thorsteinsson (1821–1849), el fill del qual va ser el reconegut poeta i escriptor Steingrímur Thorsteinsson.

Avui, Arnarstapi encara és un port una mica concorregut durant els mesos d'estiu que serveix vaixells de pesca privats i d'esbarjo, així com els seus molls en manteniment que es van renovar l'any 2002. Com que és una destinació popular pels turistes a l'estiu, Arnarstapi és avui un centre pròsper d'activitats turístiques locals on també hi ha una varietat d'atraccions naturals i culinàries i un grup de segones residències es troben al poble i als voltants. Hi ha molta bellesa a les atraccions properes i un antic camí de cavalls passat Neðstavatn [ˈnɛðstaˌvahtn̥] és ara una ruta de senderisme popular que travessa la lava i la platja entre Arnarstapi i Hellnar. Aquesta caminada dura aproximadament una hora. El camp de lava s'anomena Hellnahraun, i la seva costa, on a la seva vora més occidental es pot trobar l'antic poble petit d'Hellnar és una reserva natural. Al llarg de la costa hi ha algunes formacions rocoses úniques que es poden veure. Allà les onades de l'oceà juguen amb el sol i la llum del dia per produir un espectacle natural del qual el més espectacular es pot viure al penya-segat Gatklettur [ˈkatˌkʰlɛhtʏr̥], i les esquerdes Hundagjá [ˈhʏntaˌcauː], Miðgjá [ˈmɪðˌcauː ] i Músagjá [ˈmuːsaˌcauː]. A prop d'Arnarstapi també trobareu moltes altres meravelles naturals interessants com Rauðfeldsgjá, Dritvík [ˈtrɪtˌviːk] , Bjarnarfoss [ˈpja(r)tnarˌfɔsː] i Lóndrangar.

Fotografies de:
Chmee2/Valtameri - CC BY 3.0
Statistics: Position
4668
Statistics: Rank
21441

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
691327845Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 7593

Google street view

On puc dormir a prop de Arnarstapi ?

Booking.com
481.350 visites en total, 9.174 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 11 visites avui.