España

Spanja
Dmitry Dzhus from London - CC BY 2.0 Lourdes Cardenal - CC BY-SA 3.0 Bernard Gagnon - CC BY-SA 3.0 Lindelorendor - CC BY-SA 4.0 Miguel Ángel García. from Ólvega., España - CC BY 2.0 Rafa Esteve - CC BY-SA 4.0 אריה דרזי, ARIE DARZI - CC BY-SA 3.0 Tomàs - CC BY-SA 2.0 Doblecaña - CC BY-SA 4.0 Elfodelbosque - CC BY-SA 4.0 jsogo - CC BY 2.0 lutty moreira - CC BY 2.0 Castellbo - CC BY-SA 4.0 Ángel M. Felicísimo from Mérida, España - CC BY 2.0 Isidro Jabato - CC BY-SA 4.0 Emilio J. Rodríguez Posada - CC BY-SA 2.0 SBA73 from Sabadell, Catalunya - CC BY-SA 2.0 Santiago Foulquié Romero - CC BY-SA 4.0 Jvelillagil - CC BY-SA 3.0 Gordito1869 - CC BY 3.0 Wikipuerto - CC BY-SA 3.0 Jacinta Lluch Valero - jacilluch - CC BY-SA 2.0 https://www.flickr.com/photos/jiuguangw - CC BY-SA 2.0 Jorge Franganillo from Barcelona, Spain - CC BY 2.0 Ernust - CC BY-SA 3.0 Xaxat - CC BY-SA 3.0 diego_cue - CC BY-SA 3.0 Atkins525 - CC BY-SA 4.0 Ángel M. Felicísimo from Mérida, España - CC BY-SA 2.0 Cronoser - CC BY-SA 4.0 rob Stoeltje from loenen, netherlands - CC BY 2.0 Enfo - CC BY-SA 3.0 Jorge Franganillo - CC BY 3.0 Nicolás Pérez - CC BY-SA 3.0 Mirkaah - CC BY-SA 3.0 Baikonur - CC BY-SA 3.0 Luis Miguel Bugallo Sánchez (Lmbuga) Copyright: GFDL (GNU Free Documentation License) Publicada po - CC BY-SA 3.0 Joanbanjo - CC BY-SA 4.0 The original uploader was Jsanchezes at Spanish Wikipedia. - CC BY-SA 3.0 BaronBrian from Oklahoma City, United States - CC BY 2.0 Pjsandoval - CC BY 4.0 kallerna - CC BY-SA 4.0 ASOME-Universitat Autònoma de Barcelona - CC BY-SA 4.0 No images

Context of Spanja

Mbretëria e Spanjës (spanjisht dhe galisht: Reino de España ose España; katalanisht: Regne d'Espanya; ne gjuhen baske: Espainiako Erresuma) ndodhet në gadishullin e Pirenejve, në Evropë. Eshtë shtet amtare të Bashkimit Europianë qe ne viti 1986(pra ka më shumë se tridhjetë vjet brenda tij) dhe të Nato’s

Në perëndim të saj ndodhet Portugalia, në jug Gjibraltari dhe Maroku. Me Pirenejtë në veri kufizohet me Francën dhe Principatën e Andorrës. Pjesë të Spanjës janë edhe disa ishuj në Detin Mesdhe dhe në Oqeanin Atlantik.

Mbretëria e Spanjës në Gadishullin e Iberisë zë një sipërfaqe prej 509 990 km² (së bashku me ishujt Kanarie, Baleare, Ceuta dhe Melilla) në të cilën jetojnë rreth 47 milion banorë. Spanja ka kryeqytet Madridin. Gjuha zyrtare është spanjishtja.

Sipas Kushtetutës së 29 dhjetorit të 1978-ës (ndryshimet e fundit më 1992) Spanja është Mbretëri parlamentare e trashëgueshme. Kreu i shtetit është Mbreti, ndërsa P...Lexo akoma

Mbretëria e Spanjës (spanjisht dhe galisht: Reino de España ose España; katalanisht: Regne d'Espanya; ne gjuhen baske: Espainiako Erresuma) ndodhet në gadishullin e Pirenejve, në Evropë. Eshtë shtet amtare të Bashkimit Europianë qe ne viti 1986(pra ka më shumë se tridhjetë vjet brenda tij) dhe të Nato’s

Në perëndim të saj ndodhet Portugalia, në jug Gjibraltari dhe Maroku. Me Pirenejtë në veri kufizohet me Francën dhe Principatën e Andorrës. Pjesë të Spanjës janë edhe disa ishuj në Detin Mesdhe dhe në Oqeanin Atlantik.

Mbretëria e Spanjës në Gadishullin e Iberisë zë një sipërfaqe prej 509 990 km² (së bashku me ishujt Kanarie, Baleare, Ceuta dhe Melilla) në të cilën jetojnë rreth 47 milion banorë. Spanja ka kryeqytet Madridin. Gjuha zyrtare është spanjishtja.

Sipas Kushtetutës së 29 dhjetorit të 1978-ës (ndryshimet e fundit më 1992) Spanja është Mbretëri parlamentare e trashëgueshme. Kreu i shtetit është Mbreti, ndërsa Parlamenti është organi ligjvënës dhe përfaqësues i popullit (Cortes Generales).

Spanja ka në brendi të saj rrafshnalta (Kastilien e Re dhe të Vjetër, të cilat ndahen nga vargmalet e Kastilieve). Në pjesën veri perëndimore ndodhet bregdeti malor i Galicisë, Asturias dhe Baskisë, në veri lindje ndodhet lugina deri në rrëzë të Pirenejve, pjesa lindore e bregdetit të Katalonisë, Valencia dhe Murcia. Në jug ndodhet lugina e Andaluzisë me Sierra Nevadën (pjesa malore e Andaluzisë), më tej ndodhen grupet e ishujve Balneare dhe Kanarie. Lumenjtë kryesorë në Spanjë janë Duero, Taho, Guadiana dhe Guadalkivir që derdhen në Oqeanin Atlantik dhe Ebro e Júca që derdhen në Mesdhe.

Popullsia mbizotëruese janë spanjollët. Shumica e popullsisë është e besimit krishter-katolik .

Spanja ka partner kryesor në shkëmbimet tregtare ShBA, Gjermaninë dhe Francën. Ka disa porte detare ndërkombëtare si Las Palmas de Gran Canaria, Barcelonë, Valencia, Malaga, Cadis dhe Bilbao.

Phrasebook

Përshëndetje
Hola
Botë
Mundo
Përshendetje Botë
Hola Mundo
Faleminderit
Gracias
Mirupafshim
Adiós
po
Nr
No
Si jeni?
¿Cómo estás?
Mire faleminderit
Bien, gracias
Sa kushton?
¿Cuánto cuesta?
Zero
Cero
Një
Una

Where can you sleep near Spanja ?

Booking.com
481.663 visits in total, 9.174 Points of interest, 404 Destinations, 8 visits today.