Shangai

Context of Shangai

Shangai (anglisht: Shanghai) është qyteti më i madh në Kinë, dhe një nga zonat më të mëdha metropolitane në botë, me mbi 20 milion banorë. I ndodhurr në bregun lindor të Kinës qendrore në deltën e lumit Jangce, qyteti administrohet si një bashki e Republikës Popullore të Kinës me status në nivelin e krahinës.

Fillimisht një qytet peshkimi dhe tekstili, Shangai u rrit në rëndësi në shekullin 19 për shkak të vendndodhjes së tij të favorshme si port dhe si një nga qytetet e hapur për tregtinë e jashtme nga Traktati i Nankinit i vitit 1842. Qyteti lulëzoi si qendër e tregtisë midis lindjes dhe perëndimit, dhe u bë një qendër shumëkombëshe e financës dhe biznesit nga 1930. Pas vitit 1990, reformat ekonomike të paraqitura nga Ten Hsiao Pin rezultuan në ri-zhvillim intensiv dhe financim në Shangai, dhe në vitin 2005 Shangai u bë porti më i madh i mallrave në botë. Shangai mbajti World Expo 2010, ngjarja më e madhe në Kinë që prej Olimpiadës së vitit 2008.

Qyteti është një destinacion turistik i njohur për monumentet e tij historike si Bund dhe Tempulli i Zotit i Qytetit, qendra moderne e tij, në zgjerim të vazhdueshëm, Pudong që përfshin Kullën Orientale Pearl, si dhe për reputacionin e tij të ri si një qendër kozmopolitane e kulturës dhe projektimit. Sot, Shangai është qendra më e madhe e tregtisë dhe financave në Kinën kontinentale, dhe ka qenë përshkruar si shembull i ekonomisë së madhe me rritjen më të shpejtë në botë.

Where can you sleep near Shangai ?

Booking.com
233.977 visits in total, 7.465 Points of interest, 323 Destinations, 6 visits today.