Islami

- vetman - CC BY-SA 3.0 Benh LIEU SONG from Torcy, France - CC BY-SA 2.0 Abdullah Fayad - Public domain vetman - CC BY-SA 3.0 Benh LIEU SONG from Torcy, France - CC BY-SA 2.0 Golasso - CC BY-SA 4.0 Ardian Lumi - CC BY-SA 4.0 Daniel Case - CC BY-SA 3.0 Mark Fischer - CC BY-SA 2.0 Sgt. Johnnie French - Public domain Sgt. Johnnie French - Public domain Moyan Brenn from Italy - CC BY 2.0 Moyan Brenn from Italy - CC BY 2.0 vetman - CC BY-SA 3.0 Gunawan Kartapranata - CC BY-SA 3.0 tinofrey - Public domain Benh LIEU SONG from Torcy, France - CC BY-SA 2.0 vetman - CC BY-SA 3.0 Moyan Brenn from Italy - CC BY 2.0 Myrabella - CC BY-SA 3.0 Moyan Brenn from Italy - CC BY 2.0 Moyan Brenn from Italy - CC BY 2.0 Ixtla - CC BY-SA 2.0 Errammani abderrazak - CC BY-SA 4.0 Florstein (Telegram:WikiPhoto.Space) - CC BY-SA 4.0 Benh LIEU SONG from Torcy, France - CC BY-SA 2.0 - Al Jazeera English - CC BY-SA 2.0 Daniel Csörföly - CC BY-SA 3.0 Benh LIEU SONG from Torcy, France - CC BY-SA 2.0 Gunawan Kartapranata - CC BY-SA 3.0 weetoon66 - CC BY-SA 2.0 - Sgt. Johnnie French - Public domain Shiraz Chakera - CC BY-SA 2.0 Moyan Brenn from Italy - CC BY 2.0 Benh LIEU SONG from Torcy, France - CC BY-SA 2.0 Benh LIEU SONG from Torcy, France - CC BY-SA 2.0 koldo hormaza from madrid, españa - CC BY-SA 2.0 Bikashrd - CC BY-SA 4.0 Benh LIEU SONG from Torcy, France - CC BY-SA 2.0 donchili - CC BY-SA 2.0 Moyan Brenn from Italy - CC BY 2.0 t_y_l - CC BY-SA 2.0 - - Benh LIEU SONG from Torcy, France - CC BY-SA 2.0 Sgt. Johnnie French - Public domain Sgt. Johnnie French - Public domain Benh LIEU SONG from Torcy, France - CC BY-SA 2.0 Ardian Lumi - CC BY-SA 4.0 t_y_l - CC BY-SA 2.0 No images

Context of Islami

Islami (arab. الإسلام al-ʾIslām, në shqip edhe si Myslimanllëku ose Myslimanizmi) është një fe monoteiste abrahamike. Është e bazuar në besimin në një Zot (arab. Allahu), në zgjedhjen e Muhamedit për profetin e fundit, paracaktimin e fatit të njerëzve, shpërblimin për vepra të mira dhe dënimin për vepra të këqija, ditën e gjykimit dhe ringjalljen e të vdekurve. Kurani është shkrimi i shenjtë i Islamit dhe kështu burimi parësor i tij, i shkruar në gjuhën arabe dhe përmban 114 kapituj (sure). Burimi i dytë i Islamit janë fjalët dhe veprimet (synneti) e profetit Muhamed.

Ndjekësit e Islamit quhen myslimanë, që sot janë rreth 1,62 miliardë ose 23% e njerëzve, duke e bërë kështu Islamin fenë e dytë më të madhe për nga numri i ndjekësve, dhe sipas disa burimeve feja me rritjen më të shpejtë në botë.

Where can you sleep near Islami ?

Booking.com
549.425 visits in total, 9.238 Points of interest, 405 Destinations, 74 visits today.