جامع زمرد خاتون

( Zumurrud Khatun Mosque and Mausoleum )

La mesquita i mausoleu de Zumurrud Khatun (àrab: جامع زمرد خاتون, romanitzat: Masjid al-Haza'ir), també coneguda com a mesquita al Khaffafin , és una mesquita i un santuari històric situats a Bagdad, Iraq. Es remunta a l'època abbàssida. Es troba al cementiri Sheikh Maarouf al costat de Karkh de Bagdad. El lloc va ser construït per Sitt Zubayda també conegut com Zumurrud Khatun l'any 1202, que era mare del 34è califa abbàssida Al-Nasir i esposa del 33è califa abbàssida Al-Mustadi. Va recollir els diners del waqf de les madrasas i va construir el seu mausoleu abans de la seva mort, que es troba a Karkh.

L'edifici està cobert per la cúpula de nou capes de muqarnas coberta per una petita cúpula. El minaret de la mesquita es considera construït durant l'època de la dinastia seljúcida al segle XII, i es considera el minaret més antic que es conserva...Llegeix més

La mesquita i mausoleu de Zumurrud Khatun (àrab: جامع زمرد خاتون, romanitzat: < span title="Arabic-language romanization">Masjid al-Haza'ir), també coneguda com a mesquita al Khaffafin , és una mesquita i un santuari històric situats a Bagdad, Iraq. Es remunta a l'època abbàssida. Es troba al cementiri Sheikh Maarouf al costat de Karkh de Bagdad. El lloc va ser construït per Sitt Zubayda també conegut com Zumurrud Khatun l'any 1202, que era mare del 34è califa abbàssida Al-Nasir i esposa del 33è califa abbàssida Al-Mustadi. Va recollir els diners del waqf de les madrasas i va construir el seu mausoleu abans de la seva mort, que es troba a Karkh.

L'edifici està cobert per la cúpula de nou capes de muqarnas coberta per una petita cúpula. El minaret de la mesquita es considera construït durant l'època de la dinastia seljúcida al segle XII, i es considera el minaret més antic que es conserva a Bagdad. L'edifici té una construcció robusta feta de maons i guix. També hi ha una biblioteca adjunta i una madrasa Shafi'i adjunta. Com que la mesquita estava dominada per Hanafi maddhab, es va afegir l'extensió al nord de Shafi'i maddhab, que s'anomena Mesquita Shafi'i.

La mesquita és un dels dos mausoleus històrics de Karkh. L'altra és la mesquita Sheikh Maruf.

Fotografies de:
Mustafa Waad Saeed - CC BY-SA 4.0
Zones
Statistics: Position
265
Statistics: Rank
268523

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
156948237Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 7381

Google street view

On puc dormir a prop de Zumurrud Khatun Mosque and Mausoleum ?

Booking.com
489.250 visites en total, 9.196 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 77 visites avui.