Wat Pho

วัดพระเชตุพนวิมลมังคลารามราชวรมหาวิหาร

( Wat Pho )

Wat Pho (tailandès: Wat Pho, pronunciat [wát pʰōː] (escolta) span>), també escrit Wat Po, és un complex de temples budistes al districte de Phra Nakhon, Bangkok, Tailàndia. Es troba a l'illa de Rattanakosin, directament al sud del Gran Palau. També conegut com a Temple del Buda Reclinat, el seu nom oficial és Wat Phra Chetuphon Wimon Mangkhalaram Rajwaramahawihan (tailandès: Wat Phra Chetuphon Wimonmangkalaram Rajaworawihan); pronunciat [wát pʰráʔ tɕʰê:t.tù.pʰon wíʔ.mon.maŋ.kʰlaː .raːm râːt.tɕʰá.wɔː.ráʔ.má.hǎː.wíʔ.hǎːn]). El nom més conegut, Wat Pho, és una contracció del seu nom més antic, Wat Photaram . (...Llegeix més

Wat Pho (tailandès: Wat Pho, pronunciat [wát pʰōː] (escolta) span>), també escrit Wat Po, és un complex de temples budistes al districte de Phra Nakhon, Bangkok, Tailàndia. Es troba a l'illa de Rattanakosin, directament al sud del Gran Palau. També conegut com a Temple del Buda Reclinat, el seu nom oficial és Wat Phra Chetuphon Wimon Mangkhalaram Rajwaramahawihan (tailandès: Wat Phra Chetuphon Wimonmangkalaram Rajaworawihan); pronunciat [wát pʰráʔ tɕʰê:t.tù.pʰon wíʔ.mon.maŋ.kʰlaː .raːm râːt.tɕʰá.wɔː.ráʔ.má.hǎː.wíʔ.hǎːn]). El nom més conegut, Wat Pho, és una contracció del seu nom més antic, Wat Photaram . (Tailandès: Wat Photharam; RTGS: Wat Photharam) .

El temple és el primer a la llista de sis temples de Tailàndia classificats com el grau més alt dels temples reials de primera classe. Està associat al rei Rama I que va reconstruir el complex del temple en un lloc del temple anterior. Es va convertir en el seu temple principal i és on hi ha consagrades algunes de les seves cendres. El temple va ser ampliat i renovat àmpliament posteriorment per Rama III. El complex del temple alberga la col·lecció d'imatges de Buda més gran de Tailàndia, inclòs un Buda reclinat de 46 m de llarg. El temple es considera el centre d'educació pública més antic de Tailàndia, i les il·lustracions i inscripcions de marbre col·locades al temple per a instruccions públiques han estat reconegudes per la UNESCO en el seu Programa Memòria del Món. Alberga una escola de medicina tailandesa i també és conegut com el bressol del massatge tradicional tailandès que encara s'ensenya i es practica al te mple.

Fotografies de:
Phillip Maiwald (Nikopol) - CC BY-SA 3.0
Adam Jones - CC BY-SA 2.0
Statistics: Position (field_position)
1771
Statistics: Rank (field_order)
882

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
524693187Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 6948

Google street view