Smyrna

Smyrna

Smyrna ( SMUR -nə ; Grec antic: Σμύρνη , romanitzat: Smýrnē , o grec antic: Σμύρνα , romanitzat: Smýrna ) era un grec ciutat situada en un punt estratègic de la costa Egea d'Anatòlia. Smyrna va guanyar protagonisme per les seves avantatjoses condicions portuàries, la seva facilitat de defensa i les seves bones connexions interiors. El nom modern de la ciutat és Esmirna.

Actualment es troben dos llocs de l'antiga ciutat dins dels límits d'Izmir. El primer lloc, fundat probablement per pobles indígenes, va tenir protagonisme durant el període arcaic com un dels principals assentaments grecs de l'oest d'Anatòlia. La segona, la fundació de la qual s’associa amb Alexandre el G...Llegeix més

Smyrna ( SMUR -nə ; Grec antic: Σμύρνη , romanitzat: Smýrnē , o grec antic: < span lang = "grc"> Σμύρνα , romanitzat: Smýrna ) era un grec ciutat situada en un punt estratègic de la costa Egea d'Anatòlia. Smyrna va guanyar protagonisme per les seves avantatjoses condicions portuàries, la seva facilitat de defensa i les seves bones connexions interiors. El nom modern de la ciutat és Esmirna.

Actualment es troben dos llocs de l'antiga ciutat dins dels límits d'Izmir. El primer lloc, fundat probablement per pobles indígenes, va tenir protagonisme durant el període arcaic com un dels principals assentaments grecs de l'oest d'Anatòlia. La segona, la fundació de la qual s’associa amb Alexandre el Gran, va assolir proporcions metropolitanes durant el període de l’Imperi Romà. La majoria de les restes actuals de l'antiga ciutat daten de l'època romana, la majoria després d'un terratrèmol del segle II dC. En termes pràctics, sovint es fa una distinció entre aquests. Old Smyrna va ser el poblament inicial fundat cap al segle XI aC, primer com a assentament eòlic, i més tard assumit i desenvolupat durant el període arcaic pels iònics. Smyrna pròpiament dita va ser la nova ciutat a la qual es van traslladar els residents a partir del segle IV aC i la seva fundació es va inspirar en Alexandre el Gran.

Old Smyrna es trobava en una petita península connectada a la part continental per un estret istme a la cantonada nord-est de l’interior del golf d’Izmir, a la vora d’una plana fèrtil i als peus del mont Yamanlar. Aquest assentament anatòlic va manar el golf. Avui, el jaciment arqueològic, anomenat Bayraklı Höyüğü, es troba aproximadament a 700 metres de terra endins, al barri de Tepekule, a Bayraklı. Nou Smyrna es va desenvolupar simultàniament als vessants del Mont Pagos (avui Kadifekale) i al costat de l'estret costaner, immediatament per sota d'on existia una petita badia fins al segle XVIII.

En aquest lloc es conserva el nucli del hel·lenístic tardà i del romà esmirna que es troba a la gran zona del museu a l'aire lliure a İzmir Àgora. La recerca s'està duent a terme als llocs de la ciutat antiga i de la nova ciutat. Això es porta a terme des del 1997 per a Old Smyrna i des del 2002 per a la ciutat del Període Clàssic, en col·laboració entre el Museu d’Arqueologia d’Izmir i el Municipi Metropolità d’Izmir.

Zones
Typology
Position
1616
Rank
8
Photographies by: