Deutsche Weinstraße

( Ruta Alemanya del Vi )

La Ruta Alemanya del Vi (en alemany Deutsche Weinstraße) transcorre per la regió del Palatinat (concretament al Vorderpfalz), a l'estat alemany de Renània-Palatinat, al llarg de les carreteres Bundesstraße 38 i 271. La ruta comença a Schweigen-Rechtenbach, a la frontera francesa, i finalitza 85 kilòmetres al nord, a Bockenheim an der Weinstraße (Districte de Bad Dürkheim).

La ruta passa des de 1935 per la segona àrea vinícola més important d'Alemanya, i és la ruta del vi més antiga del país.

La situació econòmica de la regió entre els anys 1918 i 1930 va estar marcada per l'ocupació francesa. El comerç del vi estava sotmès a les autoritats franceses, com deia una clàusula del Tractat de Versalles, i a més, el vi alemany era poc valorat a França en comparació al francès. La creació de la Ruta Alemanya del Vi va potenciar la venda de vi a la zona. Això va fer que molts municipis vinicultors, per on passava el camí, fossin rebatejats amb la terminació an der Weinsraße.

El 10 d'octubre de 1935 es van començar a arreglar els trams de la ruta que es trobaven en mal estat, perquè al cap de nou dies, el 19 d'octubre de 1935, seria inaugurat oficialment per Josef Bürckel, el director de la província de Westmark (durant l'alemanya nazi el territori es dividia administrativament en províncies, i la de Westmark incloïa l'actual Palatinat, Saarland i el departament de Mosel·la (a França). L'endemà, 20 d'octubre, se celebrava a tota Alemanya el "dia del raïm i el vi", aquell dia 300 vehicles van fer el viatge d'obertura des de Schweigen fins a Kleinbockenheim.

Des de 1986, l'últim diumenge d'agost se celebra el Erlebnistag Deutsche Weinstraße. En aquest dia, la Ruta Alemanya del Vi es tanca al trànsit motoritzat durant unes 8 hores perquè fins a 300.000 ciclistes i patinadors la recorrin.

La Ruta Alemanya del Vi ha pres un significat més extens que el d'un simple camí, aquesta ruta és representativa del paisatge del Vorderpfalz i de l'àrea vinicultora, per tant, és un tòpic del turisme en aquesta regió.

Fotografies de:
Tomas Eriksson - CC BY-SA 3.0
Statistics: Position
478
Statistics: Rank
188885

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
425619738Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 7348

Google street view

On puc dormir a prop de Ruta Alemanya del Vi ?

Booking.com
489.822 visites en total, 9.196 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 73 visites avui.