Quba Mêrê Dîwanê

Quba Mêrê Dîwanê és el temple yazidí més gran del món. Es troba al poble armeni d'Aknalich, a la província d'Armavir, on els yezidis són la minoria més gran. El poble d'Aknalich es troba a 35 quilòmetres a l'oest d'Erevan, la capital d'Armènia.

El temple es va inaugurar el setembre de 2019 i la cerimònia d'obertura va comptar amb la presència del viceprimer ministre d'Armènia i altres funcionaris armenis.

El temple té 25 metres d'alçada i consta de set cúpules que envolten un sostre central i en arc, i acull un seminari i un museu. El temple està dedicat a l'àngel Melek Taus i als Set Àngels de la teologia Yazidi. La cúpula més alta i les altres set circumdants simbolitzen els àngels i estan adornades amb sols daurats. El disseny està molt inspirat en Lalish al nord de l'Iraq, el temple més sagrat dels yazidis i un lloc de pelegrinatge. Al costat del temple hi ha un cementiri yazidí. En un parc d'estàtues davant del temple hi ha una estàtua ...Llegeix més

Quba Mêrê Dîwanê és el temple yazidí més gran del món. Es troba al poble armeni d'Aknalich, a la província d'Armavir, on els yezidis són la minoria més gran. El poble d'Aknalich es troba a 35 quilòmetres a l'oest d'Erevan, la capital d'Armènia.

El temple es va inaugurar el setembre de 2019 i la cerimònia d'obertura va comptar amb la presència del viceprimer ministre d'Armènia i altres funcionaris armenis.< /p>

El temple té 25 metres d'alçada i consta de set cúpules que envolten un sostre central i en arc, i acull un seminari i un museu. El temple està dedicat a l'àngel Melek Taus i als Set Àngels de la teologia Yazidi. La cúpula més alta i les altres set circumdants simbolitzen els àngels i estan adornades amb sols daurats. El disseny està molt inspirat en Lalish al nord de l'Iraq, el temple més sagrat dels yazidis i un lloc de pelegrinatge. Al costat del temple hi ha un cementiri yazidí. En un parc d'estàtues davant del temple hi ha una estàtua de la guanyadora del Premi Nobel Nadia Murad, una estàtua en honor a Andranik Ozanian, un comandant militar armeni que va lluitar contra els otomans a finals de la dècada de 1880, i una creu apostòlica armènia entrellaçada amb el sol yazidí, que significa l'harmonia religiosa. .

Finançat per un armeni yazidi que viu a Rússia, Mirza Sloian, Quba Mêrê Dîwanê es va construir a pocs metres de Ziarat, el primer temple yazidita d'Armènia establert el 2012. El temple està dissenyat per Artak Ghulyan, un dels arquitectes més prolífics d'edificis religiosos d'Armènia.

Iazidis són una de les minories ètniques més grans d'Armènia, practicant una creença antiga i monoteista que té semblances amb el cristianisme, l'hinduisme, el judaisme, el sufisme i el zoroastrisme juntament amb elements. del culte al sol.

Segons el cens armeni, 35.000 yazidis vivien a Armènia el 2011, sobretot a les regions occidental i nord del Caucas meridional.

Fotografies de:
AndyHM - CC BY-SA 4.0
Statistics: Position (field_position)
4775
Statistics: Rank (field_order)
21441

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
654219387Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 4884

Google street view

Vídeos

On puc dormir a prop de Quba Mêrê Dîwanê ?

Booking.com
456.008 visites en total, 9.078 Llocs d'interès, 403 Destinacions, 264 visites avui.