Muyil (també conegut com Chunyaxché ) va ser un dels jaciments maies antics més antics i més poblats de la costa oriental de la península de Yucatán. Es troba aproximadament a 15 quilòmetres al sud del lloc costaner de Tulum, al municipi de Felipe Carrillo Puerto a l'estat de Quintana Roo, Mèxic. Els artefactes trobats aquí daten del 350 aC. fins al 1200-1500 dC. Les ruïnes de Muyil són un exemple d’arquitectura Peten, com les que es troben als jaciments maies del sud amb les seves piràmides fortes de paret com Tikal a Guatemala. Es troba a la llacuna de Sian Ka'an, un nom que significa "On neix el cel". Muyil es trobava al llarg d'una ruta comercial al Carib, una vegada accessible mitjançant una sèrie de canals. Entre els béns més comercialitzats, hi havia Jade, obsidiana, xocolata, mel, plomes, xiclet i sal. Es creu que al llarg de bona part de la seva història, Muyil va tenir forts vincles amb el centre de Coba situat a uns 44 quilòmetres al nord / nord-oest. El...Llegeix més

Muyil (també conegut com Chunyaxché ) va ser un dels jaciments maies antics més antics i més poblats de la costa oriental de la península de Yucatán. Es troba aproximadament a 15 quilòmetres al sud del lloc costaner de Tulum, al municipi de Felipe Carrillo Puerto a l'estat de Quintana Roo, Mèxic. Els artefactes trobats aquí daten del 350 aC. fins al 1200-1500 dC. Les ruïnes de Muyil són un exemple d’arquitectura Peten, com les que es troben als jaciments maies del sud amb les seves piràmides fortes de paret com Tikal a Guatemala. Es troba a la llacuna de Sian Ka'an, un nom que significa "On neix el cel". Muyil es trobava al llarg d'una ruta comercial al Carib, una vegada accessible mitjançant una sèrie de canals. Entre els béns més comercialitzats, hi havia Jade, obsidiana, xocolata, mel, plomes, xiclet i sal. Es creu que al llarg de bona part de la seva història, Muyil va tenir forts vincles amb el centre de Coba situat a uns 44 quilòmetres al nord / nord-oest. El cens federal del 2010 va informar a una població de 191 habitants a la localitat.

Fotografies de:
Pierre-Selim Huard - CC BY 4.0
Statistics: Position
3589
Statistics: Rank
31651

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
913728654Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 2426
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Muyil ?

Booking.com
493.655 visites en total, 9.222 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 8 visites avui.