Muralla romana de Lugo

Matthias Bethke - CC BY-SA 4.0 Jose Luis Cernadas Iglesias - CC BY 2.0 @imaxeslugo xosediego Landscape and Travel JOHN K THORNE Irish Dominican Photographers Irish Dominican Photographers Irish Dominican Photographers Irish Dominican Photographers arripay kylepounds2001 sergei.gussev twiga-swala Greg_e sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev MJ&LM Ryan sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev musical photo man MJ&LM Ryan sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev kylepounds2001 sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev sergei.gussev MJ&LM Ryan sergei.gussev sergei.gussev @imaxeslugo jl.cernadas jl.cernadas M.Peinado jl.cernadas jl.cernadas jl.cernadas diegoperez74 diegoperez74 jlopezorozco hermenpaca bcnbelu84 IES-MGB IES-MGB IES-MGB IES-MGB pablokdc twiga-swala pablokdc pablokdc pablokdc pablokdc pablokdc pablokdc pablokdc kylepounds2001 yoxito yoxito yoxito yoxito yoxito yoxito yoxito yoxito yoxito yoxito yoxito yoxito bcnbelu84 jlopezorozco jlopezorozco jlopezorozco Obra Social Fundación "laCaixa" Obra Social Fundación "laCaixa" jlopezorozco Vfersal hermenpaca santinet bcnbelu84 pablokdc pablokdc buho slpr pablokdc yoxito pablokdc pablokdc pablokdc pablokdc pablokdc pablokdc pablokdc pablokdc pablokdc yoxito yoxito yoxito yoxito yoxito yoxito yoxito yoxito yoxito yoxito yoxito

La muralla de Lugo és una fortificació de la ciutat de Lugo, a Galícia, que data de l'Imperi Romà, essent l'única muralla d'aquestes característiques que es conserva al món. Va començar a construir-se cap a l'any 260, quan va augmentar la importància de Lucus Augusti (actual Lugo) com a centre de comunicacions i comercial del nord peninsular, i es va acabar durant l'època de Constantí, cap a l'any 325. Molts segles després, el 1921 va ser catalogada com a Monument Nacional i el 30 de novembre del 2000 la UNESCO la va declarar Patrimoni de la Humanitat.

Tot i que els romans van fundar l'antiga Lucus Augusti als volts de l'any 25 aC,[1] no va ser fins als segles III i IV, entre els anys 260 i 325, quan van construir una barrera defensiva que rodejava tot el nucli de la ciutat. La muralla finalment va assolir una longitud total de 2.266 metres, essent una de les fortificacions més grans en aquells temps. Es va construir la muralla en una època crítica per aquesta ciutat, tant des del punt de vista militar com polític.

Cal destacar que és l'única muralla romana que es conserva íntegra al món.[2][3] Sembla que en aquella època no tenia l'altura que té avui en dia, sinó que estava coronada per 85 grans torres amb grans finestres. D'aquesta decoració avui en dia només es conserva parcialment una d'aquestes torres, la coneguda com A Mosqueira, un dels símbols de la ciutat actualment.

A més, sembla que la muralla tenia merlets entre les torres i estava rodejades per fossats d'uns 20 metres d'ample i 5 de fondària, i així van complicar encara més una possible invasió de la ciutat. Amb el pas dels segles i els conflictes que hi han tingut lloc, les torres van decaure i van perdre la seva funció militar. Alhora es van obrir noves portes fins a les deu actuals.

La muralla no servia només com a element defensiu. També servia per delimitar el fòrum i els impostos de la ciutat.

«Lugoturismo.com A muralla». Arxivat de l'original el 2013-04-11. [Consulta: 5 març 2014]. Paxina da UNESCO, criterio para a designación da Muralla de Lugo como Patrimonio da Humanidade Lugoturismo.com Arxivat 2009-01-30 a Wayback Machine. cultural.
Fotografies de:
Matthias Bethke - CC BY-SA 4.0
Jose Luis Cernadas Iglesias - CC BY 2.0
Statistics: Position (field_position)
1562
Statistics: Rank (field_order)
63189

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
754982163Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 3199

Google street view

394.108 visites en total, 8.815 Llocs d'interès, 394 Destinacions, 158 visites avui.