Koh Rong (Khmer: កោះរ៉ុង, Kaôh Rŏng [kɑh.roŋ] span>) és la segona illa més gran de Cambodja. La paraula Rong pot referir-se a un terme antic per a "cova" o "túnel" (Khmer: រូង, Rung [ruːŋ]), tot i que alguns illencs diuen que Rong es refereix al nom d'una persona històrica. També pot referir-se a la paraula khmer antiga per a refugi, sumant-se a Shelter Island.

Situada a la província de Koh Kong, al regne de Cambodja, a uns 25 km (16 mi), l'illa té una...Llegeix més

Koh Rong (Khmer: កោះរ៉ុង, Kaôh Rŏng [kɑh.roŋ]) és la segona illa més gran de Cambodja. La paraula Rong pot referir-se a un terme antic per a "cova" o "túnel" (Khmer: រូង, Rung [ruːŋ]), tot i que alguns illencs diuen que Rong es refereix al nom d'una persona històrica. També pot referir-se a la paraula khmer antiga per a refugi, sumant-se a Shelter Island.

Situada a la província de Koh Kong, al regne de Cambodja, a uns 25 km (16 mi), l'illa té una àrea d'aproximadament 78 km2 (30 m²) i 43 km (27 mi) de tota la seva costa de 61 km (38 mi) són platges. Hi ha quatre comunitats de pobles a l'illa: Koh Tuich, Doeum D'keuw, Prek Svay i Sok San. En els darrers anys, l'illa s'ha convertit en la llar d'un nombre creixent, però encara moderat, de cases d'hostes i bungalows gestionats per l'estranger. Com que l'extrem sud-est de l'illa al voltant del poble de Koh Tuich és el punt d'arribada, s'ha convertit en el centre d'assentaments més gran de l'illa. Fins i tot en absència de la infraestructura més bàsica, el transport en vaixell és necessari a tots els assentaments i centres turístics, que es troben dispersos per les nombroses platges.

L'illa de Koh Rong és una comuna relativament nova, establerta només l'any 2000. Per tal d'impulsar el desenvolupament, Koh Rong ha tingut una concessió de terres emesa pel govern de Cambodja. Royal Group, un consorci cambodjà, ha rebut un contracte d'arrendament de 99 anys. El 2008 va revelar plans per construir "la primera illa turística d'Àsia planificada pel medi ambient".

El gener de 2019, un subdecret governamental va establir una nova ciutat a partir de Koh Rong i Koh Rong Sanloem.

Fotografies de:
User: (WT-shared) Gazzzza at wts wikivoyage - Public domain
Wikirictor - CC BY-SA 3.0
Wikirictor - CC BY-SA 3.0
Statistics: Position
5738
Statistics: Rank
15315

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
395412678Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 8191
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Koh Rong ?

Booking.com
535.494 visites en total, 9.233 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 205 visites avui.