Guatapé és un municipi del Departament d'Antioquia, Colòmbia. Forma part de la subregió de l'est d'Antioquia i es troba a 79 km de Medellín, capital del departament. Guatapé és envoltat al nord per Alexandria, San Rafael a l'est, i Granada i El Peñol al sud. Aquest poble és el lloc de reunió de Las Vegas, referint-se a les petites granges de la zona.

La ciutat és una gran atracció turística, especialment per als viatgers de Medellín. El Peñón de Guatapé, una gran roca que els visitants poden escalar, i els famosos zócalos (murals) que adornen diversos edificis atrauen molts turistes.

Abans que els conqueridors hispànics arribessin a la zona al segle xvi, aquest territori estava habitat per grups indígenes, alguns controlats per un cacic anomenat Guatapé. En el seu honor, la ciutat va rebre el seu nom. El nom "Guatapé", prové de la llengua quítxua, relacionada amb "pedres i aigua". Un altre nom que va tenir el poble en el passat era "La Ceja de Guatapé".

L'any 1714, els indígenes sota Guatapé d'aquesta regió es van agrupar en un refugi conegut com a "San Antonio de Remolinos Peñol". Les restes de la seva existència provenen d'urnes d'argila trobades a la població d'Alto Verde, i de diversos jaciments arqueològics encara no estudiats als pobles de La Peña, La Piedra, El Roble i El Rosario.

Guatapé va ser fundada el 4 d'octubre de 1811 per l'espanyol Don Francisco Giraldo y Jiménez. Va ser declarat municipi el setembre de 1867.

Guatapé ha canviat al llarg de la seva història. Era predominantment una ciutat agrícola que es basava en la ramaderia, l'agricultura i la mineria. Empresas Públicas de Medellín hi va construir un gran complex hidroelèctric als anys setanta. Aquest megaprojecte va produir grans impactes en el desenvolupament social, econòmic, polític, ambiental i cultural de la localitat. Amb la construcció d'aquesta presa, Guatapé es va convertir en un dels centres de producció elèctrica més importants del país.

Fotografies de:
TitiNicola - CC BY-SA 4.0
Statistics: Position
2196
Statistics: Rank
56155

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
736581294Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 3314
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Guatapé ?

Booking.com
493.424 visites en total, 9.220 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 230 visites avui.