Gorkhi-Terelj National Park

Parc Nacional de Gorkhi-Terelj (mongol: > Горхи-Тэрэлж [ɡɔrxi tɛrɛɮʃ] , creek-rhododendron ) és un dels parcs nacionals de Mongòlia. La zona turística de Terelj té diversos "campaments turístics" (mongol: жуулчны бааз , juulchny baaz ). Està connectat amb Ulaanbaatar per una carretera asfaltada (carretera principal cap a l'est # A0501 direcció Baganuur-Öndörkhaan, a 37 km del centre de la ciutat d'Ulaanbaatar, a l'esquerra cap al ramal # A24, 5 km després la carretera creua el riu Tuul i comença el territori del parc nacional. ). El camí arriba al pas de Gorkhiin Davaa (mongol: > Горхийн даваа ). La majoria dels camps i atractius turístics es troben abans d'aquesta passada. La carretera s’acaba després a l’assentament de Terelj, que ofereix petites botigues i restaurants. El poblat d...Llegeix més

Parc Nacional de Gorkhi-Terelj (mongol: > Горхи-Тэрэлж [ɡɔrxi tɛrɛɮʃ] , creek-rhododendron ) és un dels parcs nacionals de Mongòlia. La zona turística de Terelj té diversos "campaments turístics" (mongol: жуулчны бааз , juulchny baaz ). Està connectat amb Ulaanbaatar per una carretera asfaltada (carretera principal cap a l'est # A0501 direcció Baganuur-Öndörkhaan, a 37 km del centre de la ciutat d'Ulaanbaatar, a l'esquerra cap al ramal # A24, 5 km després la carretera creua el riu Tuul i comença el territori del parc nacional. ). El camí arriba al pas de Gorkhiin Davaa (mongol: > Горхийн даваа ). La majoria dels camps i atractius turístics es troben abans d'aquesta passada. La carretera s’acaba després a l’assentament de Terelj, que ofereix petites botigues i restaurants. El poblat de Terelj es troba a la vall del riu Terelj ( Terelj Gol ), aproximadament a 66 km del centre de la ciutat de Ulaanbaatar. La zona turística del parc nacional es troba formalment a la part de Nalaikh düüreg (districte) del municipi d'Ulaanbaatar, la resta de la zona protegida que comença al nord del riu Terelj, es troba a la província de Töv ( Töv aimag ) .

Una petita part sud del parc està desenvolupada per a turistes, amb restaurants, botigues de souvenirs, cavalls i camells de lloguer i camps de gerència turística, molts d’ells gestionats per la corporació Juulchin, l’antiga empresa de turisme estatal. Tot i això, la major part del parc està poc desenvolupada i de difícil accés. Entre els llocs d'interès hi ha el llac Khagiin Khar, un llac glacial de 20 metres de profunditat a 80 km aigües amunt dels camps turístics, i les fonts d'aigua calenta de Yestii, aigües termals naturals a 18 km més aigües amunt. El parc també té un monestir budista obert als visitants. La vida salvatge del parc inclou óssos marrons i més de 250 espècies d'aus. El riu Tuul flueix pel parc.

El parc té moltes formacions rocoses per als escaladors de roca, i inclou dues formacions famoses anomenades per les coses que s’assemblen: Turtle Rock (mongol: Melkhii Khad ) i el vell que llegeix un llibre. (Orant Lama Rock).

Molts occidentals van ser introduïts al parc nacional de Gorkhi-Terelj quan el programa de televisió de realitat CBS The Amazing Race va visitar el parc en el segon episodi de la seva desena temporada.

Fotografies de:
ArkadiyRomashin - CC BY-SA 3.0
Statistics: Position
1137
Statistics: Rank
102100

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
578163429Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 4429

Google street view

On puc dormir a prop de Gorkhi-Terelj National Park ?

Booking.com
489.229 visites en total, 9.196 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 56 visites avui.