Heddal stavkirke

( Església de fusta de Heddal )

L'església de fusta de Heddal és una stavkirke —una església medieval cristiana de Noruega construïda en fusta— de la primera meitat del segle xiii al municipi de Notodden, a Telemark.

És la més gran entre totes les stavkirke conservades i un important centre turístic. Manté les funcions litúrgiques d'un temple luterà

 Fotografia d'Axel Lindahl (finals del segle xix).

La història de l'església de fusta de Heddal no ha estat gaire estudiada. Algunes recerques arqueològiques han trobat restes de fusta més antics, la qual cosa suggereix que l'església actual va poder haver estat aixecada sobre les ruïnes de temples d'èpoques anteriors.

S'accepta de manera general que va ser construïda cap al segle xii, però existeixen divergències. Es creu que va poder haver estat construïda en dues etapes, per la qual cosa hi hauria diferència de diverses dècades entre la construcció de la nau i la del cor. Hi ha inscripcions rúniques en el corredor exterior, que assenyalen que l'església va ser consagrada a la Mare de Déu l'any 1242.

Encara que mai ha estat devastada per incendis o alguna catàstrofe natural, l'església es va deteriorar amb el temps. Va haver-hi una restauració significativa entre 1849 i 1851. A la dècada del 1950 es va realitzar una nova, que va tenir com a propòsit el retorn de l'aspecte original de l'església.

Fotografies de:
Statistics: Position
321
Statistics: Rank
233809

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
625817349Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 1362
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Església de fusta de Heddal ?

Booking.com
549.833 visites en total, 9.238 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 490 visites avui.