Pedrera de Dinorwic ( din-OR-perruca; Gal·lès: [dɪˈnɔrwɪɡ]; també conegut com a Pedrera de Dinorwig) és una gran antiga pedrera de pissarra, ara seu del Museu Nacional de Pissarra de Gal·les, situat entre els pobles de Llanberis i Dinorwig a Gal·les. En el seu apogeu a principis de segle, va ser la segona pedrera de pissarra més gran de Gal·les (i, per tant, del món), després de la veïna pedrera de Penrhyn, prop de Bethesda. Dinorwic va cobrir 700 acres (283 ha) que consta de dues seccions principals de pedrera amb 20 galeries cadascuna. Amplis sistemes de tramvies interns connectaven les pedreres mitjançant rampes per transportar la pissarra entre les galeries. Des del seu tancament l'any 1969, la pedrera s'ha convertit en el lloc ...Llegeix més

Pedrera de Dinorwic ( din-OR-perruca; Gal·lès: [dɪˈnɔrwɪɡ]; també conegut com a Pedrera de Dinorwig) és una gran antiga pedrera de pissarra, ara seu del Museu Nacional de Pissarra de Gal·les, situat entre els pobles de Llanberis i Dinorwig a Gal·les. En el seu apogeu a principis de segle, va ser la segona pedrera de pissarra més gran de Gal·les (i, per tant, del món), després de la veïna pedrera de Penrhyn, prop de Bethesda. Dinorwic va cobrir 700 acres (283 ha) que consta de dues seccions principals de pedrera amb 20 galeries cadascuna. Amplis sistemes de tramvies interns connectaven les pedreres mitjançant rampes per transportar la pissarra entre les galeries. Des del seu tancament l'any 1969, la pedrera s'ha convertit en el lloc del Museu Nacional de la Pissarra, una ubicació habitual de pel·lícules i una destinació extrema d'escalada en roca.

Fotografies de:
Lesbardd - CC BY-SA 4.0
Lesbardd - CC BY-SA 4.0
Statistics: Position
5884
Statistics: Rank
16336

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
479256831Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 3156
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

Vídeos

On puc dormir a prop de Dinorwic quarry ?

Booking.com
535.515 visites en total, 9.233 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 232 visites avui.