Context sobre Costa Rica

Costa Rica és una república de l'Amèrica Central, que confronta al nord amb Nicaragua, a l'est amb el mar Carib, al sud-est amb Panamà i al sud i a l'oest amb l'oceà Pacífic. La capital és San José, amb poc més de 300.000 habitants. Altres ciutats de la seva àrea metropolitana són Heredia, Cartago i Alajuela. Cal ressaltar la província de Limón com la de més riquesa cultural. Costa Rica és una de les democràcies més consolidades d'Amèrica. Va guanyar reconeixement mundial per haver abolit l'exèrcit el primer de desembre de 1948, abolició que va ser perpetuada en la Constitució Política de 1949. Costa Rica ocupa el cinquè lloc a escala mundial en la classificació de l'índex d'acompliment ambiental de 2012 i el primer lloc entre els països del continent americà. En la classificació de l'índex de competitivitat turística de 2011 Costa Rica es va situar en el lloc 44 del món i en segon a escala llatinoamericana, superat només per Mèxic. Costa Rica és catalogat el 2011 com el país...Llegeix més

Costa Rica és una república de l'Amèrica Central, que confronta al nord amb Nicaragua, a l'est amb el mar Carib, al sud-est amb Panamà i al sud i a l'oest amb l'oceà Pacífic. La capital és San José, amb poc més de 300.000 habitants. Altres ciutats de la seva àrea metropolitana són Heredia, Cartago i Alajuela. Cal ressaltar la província de Limón com la de més riquesa cultural. Costa Rica és una de les democràcies més consolidades d'Amèrica. Va guanyar reconeixement mundial per haver abolit l'exèrcit el primer de desembre de 1948, abolició que va ser perpetuada en la Constitució Política de 1949. Costa Rica ocupa el cinquè lloc a escala mundial en la classificació de l'índex d'acompliment ambiental de 2012 i el primer lloc entre els països del continent americà. En la classificació de l'índex de competitivitat turística de 2011 Costa Rica es va situar en el lloc 44 del món i en segon a escala llatinoamericana, superat només per Mèxic. Costa Rica és catalogat el 2011 com el país amb més gran llibertat de premsa d'Amèrica Llatina, i el número 19 a escala mundial, segons la classificació de Reporters sense Fronteres. D'acord amb l'Índex de la Pau Global 2012 Costa Rica és en el tercer lloc entre els països més segurs d'Amèrica Llatina, amb només Xile i Uruguai per damunt, respectivament, i en primer lloc segons la classificació de Seguretat d'Amèrica Llatina de Latinvex.

El gentilici de Costa Rica és costa-riqueny.

Més sobre Costa Rica

Informació bàsica
 • Moneda Colón costa-riqueny
 • Nom natiu Costa Rica
 • Codi de trucada +506
 • Domini d'Internet .cr
 • Mains voltage 120V/60Hz
 • Democracy index 8.16
Population, Area & Driving side
 • Població 5044197
 • Àrea 51100
 • costat de conducció right
Història
 •  Mapa de les societats autòctones de Costa Rica del segle xvi a l'arribada dels espanyols (1502). Atuell, 500 - 1350, Costa Rica....Llegeix més
   Mapa de les societats autòctones de Costa Rica del segle xvi a l'arribada dels espanyols (1502). Atuell, 500 - 1350, Costa Rica. Ceràmica de Guanacaste, període Policrom Mitjà (800-1200 de la nostra era).

  La instal·lació humana a Costa Rica data almenys de l'any 5000 aC., però, en comparació de les grans civilitzacions prehispàniques del continent americà, els indígenes de Costa Rica no van ser nombrosos ni assoliren un gran desenvolupament. A l'arribada de Cristòfor Colom, hi havia uns 30.000 indígenes dividits en tres grups: güetares, chorotegas i borucas. Els que es van enfrontar als conquistadors espanyols van resistir de manera audaç; els que no van sucumbir davant les epidèmies que van arrasar la regió, van morir en la lluita o van fugir a llocs llunyans.

  La prova més antiga d'ocupacions humanes a Costa Rica s'associa a l'arribada de grups de caçadors-collidors al voltant de 10.000 - 7.000 anys a.C, amb proves arqueològiques antigues (fabricació d'eines de pedra) trobades a la Vall de Turrialba, amb presència de puntes de llança tipus clovis (nord-americana) i cua de peix (sud-americana), la qual cosa obre la possibilitat que en aquesta zona convergissin dues tradicions diferents de caçadors especialitzats.

  L'agricultura incipient apareix cap al 5000 aC, principalment donada per tubercles i arrels. Per al primer i segon mil·lennis abans de Crist ja existien comunitats agrícoles sedentàries, petites i disperses, encara que la transició de la caça i recol·lecció a l'agricultura com a principal mitjà de subsistència al territori és encara desconegut.

  Els pobles autòctons maies i asteques van ser conquerits per Espanya al segle xvi. Costa Rica va passar a ser la província més meridional del Virregnat de Nova Espanya, i tenia la capital a Cartago, que originalment es va dir "Garcimuñóz".

  Després d'haver estat breument unit al Primer Imperi Mexicà d'Agustín de Iturbide, va esdevenir un estat de les Províncies Unides de l'Amèrica Central, de 1823 a 1839, data en què de fet Costa Rica ja funcionava com una nació independent. El 1824 la capital va passar a San José.

  A diferència d'alguns dels seus veïns, Costa Rica ha estat un exemple d'estabilitat, pau i governs democràtics. Des de la breu guerra civil del final de la dècada de 1940 que va portar el president José Figueres Ferrer, conegut com a Don Pepe, al poder, el país s'ha vist lliure de conflictes polítics violents. De fet, Costa Rica no té exèrcit (que fou abolit el 1949 pel president Figueres, fill d'un metge català), sinó només una policia per al manteniment de l'ordre dins de les fronteres estatals.

  Llegeix menys

Llibre de frases

Hola
Hola
Món
Mundo
Hola món
Hola Mundo
Gràcies
Gracias
Adéu
Adiós
No
No
Com estàs?
¿Cómo estás?
Bé gràcies
Bien, gracias
Quant costa?
¿Cuánto cuesta?
Zero
Cero
Un
Una

On puc dormir a prop de Costa Rica ?

Booking.com
488.978 visites en total, 9.195 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 24 visites avui.