Dallol (volcà)

Dallol (hydrothermal system)

( Dallol (volcà) )


Dallol és un cràter volcànic d'explosió (o maar) situat a la Depressió de Danakil , al nord-est de la serralada Erta Ale a Etiòpia. va ser format per la intrusió de magma basàltic en dipòsits de sal del Miocè i la subsequent activitat hidrotèrmica. L'any 1926 hi va tenir lloc una erupció freàtica que va formar el volcà Dallol altres cràters subaeris d'erupció salats són els més baixos coneguts al món i es troben a 45 m per sota del nivell del mar. L'activitat volcànic més recent va ser la de l'octubre de l'any 2004.

Nombroses fonts d'aigua calenta hi descarreguen salmorra i líquids àcids. També hi ha petits geisers temporals que formen conus de sals.

El terme Dallol va ser encunyat pels Afars i significa dissolució o desintegració per a descriure un paisatge fet de basses àcides (pH menor d'1) òxid de ferro, sofre i planes salades. Aquesta zona se sembla a les fonts del Yellowstone Park.

Fotografies de:
Statistics: Position (field_position)
400
Statistics: Rank (field_order)
3780

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
247386195Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 9792

Google street view