Biete Maryam

Biete Maryam

Biete Maryam és una de les esglésies monolítices tallades a la roca, Lalibela de l'església ortodoxa etíop Tewahedo. Forma part del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO a Lalibela.

Com les altres esglésies de Lalibela, es desconeix la seva data precisa de construcció, tot i que es va construir no abans del segle VII dC (durant el Regne d'Axum) i no més tard del segle XIII dC (durant la dinastia salomònica i Imperi Etíop). Les esglésies de Lalibela, inclosa Biete Maryam, s'atribueixen tradicionalment a haver estat construïdes durant el regnat del governant de la dinastia Zagwe Gebre Mesqel Lalibela (r. ca. 1181–1221). Les anàlisis arqueològiques han descobert que les ruïnes de les fortificacions defensives daten aproximadament del segle VIII dC, mentre que les esglésies monolítices tallades a la roca es van construir en dues etapes: la primera des del segle XI fins a principis del XII, i la segona fase des de finals del XII fins al segle XII. principis del segle XIII...Llegeix més

Biete Maryam és una de les esglésies monolítices tallades a la roca, Lalibela de l'església ortodoxa etíop Tewahedo. Forma part del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO a Lalibela.

Com les altres esglésies de Lalibela, es desconeix la seva data precisa de construcció, tot i que es va construir no abans del segle VII dC (durant el Regne d'Axum) i no més tard del segle XIII dC (durant la dinastia salomònica i Imperi Etíop). Les esglésies de Lalibela, inclosa Biete Maryam, s'atribueixen tradicionalment a haver estat construïdes durant el regnat del governant de la dinastia Zagwe Gebre Mesqel Lalibela (r. ca. 1181–1221). Les anàlisis arqueològiques han descobert que les ruïnes de les fortificacions defensives daten aproximadament del segle VIII dC, mentre que les esglésies monolítices tallades a la roca es van construir en dues etapes: la primera des del segle XI fins a principis del XII, i la segona fase des de finals del XII fins al segle XII. principis del segle XIII.

Fotografies de:
Statistics: Position (field_position)
1320
Statistics: Rank (field_order)
1071

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
341278596Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 5739

Google street view