Bassin d'Arcachon

( Conca d'Arcaishon )

La Conca d'Arcaishon (en occità laca d'Arcaishon) és una badia de la costa occidental de França, oberta a l'oceà Atlàntic en el golf de Biscaia, en un tram de la Costa d'Argent entre les ciutats de la Tèsta de Buc al sud, i Lèja e lo Horet, al nord. Administrativament, està situada a la regió d'Aquitània dins el departament de la Gironda.

Conforma un veritable petit mar interior de 155 km² en marea alta i 40 km² en marea baixa, amb més de 80 km de bancs de sorra, platges i dunes.

La història de la conca és en bona part la història del País de Buc. Els primers vestigis d'assentaments daten del segle viii aC. Fins a la meitat del segle xix, els pescadors, pastors i reiners marquen l'economia local. El 1823 s'hi establí Legallais, el primer turista que arribà a la zona amb la intenció d'enfortir la seva salut amb banys de mar. El desenvolupament del turisme coincidí amb l'arribada del ferrocarril el 1841. L'ostricultura moderna es va expandir des del 1860. Fins a 1950, com a mesura per a combatre la tuberculosi, des de la Vila d'Hivern d'Arcaishon es recomanà fer-hi cures d'aire. Avui en dia, la conca d'Arcaishon és una de les atraccions turístiques més visitades de la regió d'Aquitània.

Fotografies de:
Statistics: Position
1847
Statistics: Rank
67386

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
317495862Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 5717

Google street view

On puc dormir a prop de Conca d'Arcaishon ?

Booking.com
489.469 visites en total, 9.196 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 107 visites avui.