Cappella Arcivescovile

( Capella Arquebisbal )

La Capella Arquebisbal (en italià, Cappella Arcivescovile) a Ravenna (Itàlia) és una de les vuit estructures de Ravenna inscrites en la llista del Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1996. Es tracta d'una capella a la primera planta del palau dels bisbes, un oratori privat de bisbes trinitaris que data d'inicis del segle vi.

Segons l'avaluació de l'ICOMOS d'aquest lloc:

Encara que s'atribueix normalment a sant Pere Crisòleg, Arquebisbe de Ravenna de 433-450, la capella va ser de fet construïda per Pere II poc després de convertir-se en arquebisbe l'any 495. El rei Teodoric el Gran va encarregar a arquitectes romans la construcció de diverses estructures seculars i religioses, també el palau pròxim a la Basílica de Sant Apol·linar el Nou, conegut com el Palau de Teodoric, destruït després d'ésser saquejat pels romans d'Orient el 539; es va convertir a la seu dels exarques i del rei dels longobards. Carlemany va utilitzar les columnes d'aquest palau per a la construcció del seu a Aquisgrà. Una torre, vestigi de l'antic palau de Teodoric, va ser abatuda l'any 1295 i avui només queda un mur angular.

Fotografies de:
Stefano Suozzo - CC BY-SA 3.0
Statistics: Position
7347
Statistics: Rank
8084

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
749238561Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 1318
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Capella Arquebisbal ?

Booking.com
547.771 visites en total, 9.238 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 2.580 visites avui.