Ennedi Plateau

Rrafshnalta Ennedi ndodhet në verilindje të Çadit, në rajonet e Ennedi-Ouest dhe Ennedi-Est. Konsiderohet si pjesë e grupit të maleve të njohur si Masivi Ennedi i gjetur në Çad, i cili është një nga nëntë vendet që përbëjnë brezin Sahelian që shtrihet nga Oqeani Atlantik deri në Sudan. Ennedi është një mburojë ranor në mes të Saharasë, e cila u formua nga erozioni nga era dhe temperatura. Shumë njerëz e pushtuan këtë zonë, si gjuetarët dhe grumbulluesit (5000-4000 kalorës para Krishtit) dhe blegtorët (duke filluar nga viti 4000 para Krishtit). Zona Ennedi është gjithashtu e njohur për koleksionin e saj të madh të artit shkëmbor që përshkruan kryesisht bagëti, pasi këto kafshë ishin burimi kryesor i ndikimit financiar, mjedisor dhe kulturor. Ky art daton afro 7000 vjet më parë. Sot, dy grupe gjysmë nomade, kryesisht të fesë myslimane, kanë fshatra të përhershme në Ennedi gjatë muajve me shi dhe kalojnë nëpër zonë gjatë sezonit të thatë. Ata mbështeten në tufat e tyre të deveve, g...Lexo akoma
Rrafshnalta Ennedi ndodhet në verilindje të Çadit, në rajonet e Ennedi-Ouest dhe Ennedi-Est. Konsiderohet si pjesë e grupit të maleve të njohur si Masivi Ennedi i gjetur në Çad, i cili është një nga nëntë vendet që përbëjnë brezin Sahelian që shtrihet nga Oqeani Atlantik deri në Sudan. Ennedi është një mburojë ranor në mes të Saharasë, e cila u formua nga erozioni nga era dhe temperatura. Shumë njerëz e pushtuan këtë zonë, si gjuetarët dhe grumbulluesit (5000-4000 kalorës para Krishtit) dhe blegtorët (duke filluar nga viti 4000 para Krishtit). Zona Ennedi është gjithashtu e njohur për koleksionin e saj të madh të artit shkëmbor që përshkruan kryesisht bagëti, pasi këto kafshë ishin burimi kryesor i ndikimit financiar, mjedisor dhe kulturor. Ky art daton afro 7000 vjet më parë. Sot, dy grupe gjysmë nomade, kryesisht të fesë myslimane, kanë fshatra të përhershme në Ennedi gjatë muajve me shi dhe kalojnë nëpër zonë gjatë sezonit të thatë. Ata mbështeten në tufat e tyre të deveve, gomarëve, deleve dhe dhive për të mbijetuar.

Photographies by:
Desertman - CC BY-SA 3.0
Zones
Statistics: Position
2420
Statistics: Rank
50525

Shto një koment të ri

Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.

Security
597463128Click/tap this sequence: 2173

Google street view

Where can you sleep near Ennedi Plateau ?

Booking.com
481.165 visits in total, 9.173 Points of interest, 404 Destinations, 260 visits today.