Valles Caldera (o Jemez Caldera) és una caldera volcànica de 13,7 milles (22,0 km) d'amplada a les muntanyes Jemez, al nord de Nou Mèxic. Fonts termals, rierols, fumaroles, filtracions de gas natural i cúpules volcàniques esquitxen el paisatge de la caldera. El punt més alt de la caldera és Redondo Peak, una cúpula de lava ressorgida de 11.253 peus (3.430 m) situada completament dins de la caldera. També dins de la caldera hi ha diverses valls d'herba, o valls, la més gran de les quals és Valle Grande (localment < i title="English pronunciation respelling">VY-ay GRAHN-day), l'únic accessible per una carretera asfaltada. El 1975, Valles Caldera va ser designada com a Monument Natural Nacional pel Servei de Parcs Nacionals i gran part de la caldera es trobava dins de la Reserva Naciona...Llegeix més

Valles Caldera (o Jemez Caldera) és una caldera volcànica de 13,7 milles (22,0 km) d'amplada a les muntanyes Jemez, al nord de Nou Mèxic. Fonts termals, rierols, fumaroles, filtracions de gas natural i cúpules volcàniques esquitxen el paisatge de la caldera. El punt més alt de la caldera és Redondo Peak, una cúpula de lava ressorgida de 11.253 peus (3.430 m) situada completament dins de la caldera. També dins de la caldera hi ha diverses valls d'herba, o valls, la més gran de les quals és Valle Grande (localment < i title="English pronunciation respelling">VY-ay GRAHN-day), l'únic accessible per una carretera asfaltada. El 1975, Valles Caldera va ser designada com a Monument Natural Nacional pel Servei de Parcs Nacionals i gran part de la caldera es trobava dins de la Reserva Nacional de Valles Caldera, una unitat del Sistema de Parcs Nacionals.

Fotografies de:
User Brian0918 on en.wikipedia - Public domain
Statistics: Position
9422
Statistics: Rank
1021

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
481379562Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 1197
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Valles Caldera ?

Booking.com
522.607 visites en total, 9.230 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 114 visites avui.