Etnias urus

( Uros )

Els uros o urus (en uru, Qhas Qut suñi) són un poble indígena del Perú que poblava antigament les illes flotants del mateix nom, del llac Titicaca.

Hi ha corrents d'opinió que suggereixen que en perdre la seva llengua i incorporar activitats econòmiques no tradicionals, els uros han esdevingut una part dels aimares. No obstant, per part dels pobladors de les illes han posat èmfasi en posar en valor la cultura i la seva llengua original.

Van ser un dels primers grups culturals de l'altiplà andí, el seu origen es remunta a l'època d'abans dels inques. Segons algunes teories procedien de la zona de Bolívia i es van instal·lar a zones més costaneres a causa de les sequeres que hi va haver entre l'any 900 i 1200.[1]

Habitaven originalment a terra ferma, però per evitar ser conquerits van decidir construir illes flotants, esdevenint la caça i la pesca els seus mitjans de supervivència.[1]

↑ 1,0 1,1 Error de citació: Etiqueta <ref> no vàlida; no s'ha proporcionat text per les refs nomenades :0
Fotografies de:
Gentle - CC BY-SA 4.0
Statistics: Position (field_position)
2257
Statistics: Rank (field_order)
546

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
321475698Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 4791

Google street view

Vídeos