El Túnel de Sarajevo fou una construcció feta durant el setge de Sarajevo a la guerra de Bòsnia. Milers de bosnians van idear una forma d'escapar de l'horror de la guerra: construir un túnel secret sota terra que els comuniqués amb l'aeroport per poder fugir de la persecució i la mort. El túnel de Sarajevo va ser excavat en només 6 mesos per voluntaris que treballaven en torns de 8 hores. Va unir els barris de Dobrinja i Butmir i va ser l'única forma d'entrar i sortir de la ciutat assetjada. Durant el temps que va estar en funcionament s'estima que 20 milions de tones d'aliments van entrar a la ciutat, i que més d'un milió de persones el van utilitzar. Va ser l'entrada de l'energia elèctrica de la ciutat i de la comunicació telefònica amb la resta del món. Fins i tot en el seu interior es va instal·lar una canonada que assortia de combustible a la ciutat. També el túnel es va convertir en una de les principals formes d'eludir l'embargament internacional d'armes. Dels seus gai...Llegeix més

El Túnel de Sarajevo fou una construcció feta durant el setge de Sarajevo a la guerra de Bòsnia. Milers de bosnians van idear una forma d'escapar de l'horror de la guerra: construir un túnel secret sota terra que els comuniqués amb l'aeroport per poder fugir de la persecució i la mort. El túnel de Sarajevo va ser excavat en només 6 mesos per voluntaris que treballaven en torns de 8 hores. Va unir els barris de Dobrinja i Butmir i va ser l'única forma d'entrar i sortir de la ciutat assetjada. Durant el temps que va estar en funcionament s'estima que 20 milions de tones d'aliments van entrar a la ciutat, i que més d'un milió de persones el van utilitzar. Va ser l'entrada de l'energia elèctrica de la ciutat i de la comunicació telefònica amb la resta del món. Fins i tot en el seu interior es va instal·lar una canonada que assortia de combustible a la ciutat. També el túnel es va convertir en una de les principals formes d'eludir l'embargament internacional d'armes. Dels seus gairebé 800 metres, només queden en peu 20 metres que formen part d'un museu. Ara és un dels llocs turístics més visitats de la capital de Bòsnia i Hercegovina.

Fotografies de:
Baumi - CC BY-SA 3.0
Bernard Gagnon - CC BY-SA 4.0
Statistics: Position
1422
Statistics: Rank
86785

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
376541289Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 4396
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Túnel de Sarajevo ?

Booking.com
505.373 visites en total, 9.227 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 2 visites avui.