Stora alvaret

( Stora Alvaret )

El paisatge agrícola del sud d'Öland, també conegut com a Stora alvaret, és un gran altiplà format per pedra calcària que abasta 56.000 hectàrees, situat a l'illa d'Öland, a Suècia. A conseqüència de la fina capa de sòl i els alts nivells de pH, presenta un gran assortit de vegetació, incloent nombroses espècies rares. Ha estat designat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO per l'extraordinària biodiversitat present al lloc, la seva prehistòria, així com per la seva manera com l'ésser humà s'ha adaptat a les condicions naturals. La superfície d'aquesta formació representa la major extensió d'aquest tipus a Europa i comprén una quarta part de la superfície de l'illa. A Stora alvaret també hi ha presència d'arbres, al contrari d'una errònia creença generalitzada; de fet, alberga una varietat d'arbres raquítics semblants a un bosc nan. Aquest paisatge anomenat de vegades el Gran Alvar, és una zona en forma de daga de gairebé 40 quilòmetres de llarg i al vol...Llegeix més

El paisatge agrícola del sud d'Öland, també conegut com a Stora alvaret, és un gran altiplà format per pedra calcària que abasta 56.000 hectàrees, situat a l'illa d'Öland, a Suècia. A conseqüència de la fina capa de sòl i els alts nivells de pH, presenta un gran assortit de vegetació, incloent nombroses espècies rares. Ha estat designat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO per l'extraordinària biodiversitat present al lloc, la seva prehistòria, així com per la seva manera com l'ésser humà s'ha adaptat a les condicions naturals. La superfície d'aquesta formació representa la major extensió d'aquest tipus a Europa i comprén una quarta part de la superfície de l'illa. A Stora alvaret també hi ha presència d'arbres, al contrari d'una errònia creença generalitzada; de fet, alberga una varietat d'arbres raquítics semblants a un bosc nan. Aquest paisatge anomenat de vegades el Gran Alvar, és una zona en forma de daga de gairebé 40 quilòmetres de llarg i al voltant de 10 quilòmetres en el seu extrem septentrional més ample.

Fotografies de:
C. Michael Hogan - CC BY-SA 2.5
Statistics: Position
1215
Statistics: Rank
94987

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
362548917Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 8261

Google street view

On puc dormir a prop de Stora Alvaret ?

Booking.com
481.296 visites en total, 9.173 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 55 visites avui.