Arantzazuko santutegia

( Santuari d'Arantzazu )

Santuari d'Arantzazu (en basc:Arantzazuko santutegia) és un santuari franciscà situat al municipi d'Oñati (Alt Deba, Guipúscoa), a una altitud de 750 m sobre el nivell del mar, a la falda de l'Aitzkorri.

Es venera a la Mare de Déu d'Arantzazu, trobada el 1468 pel pastor Rodrigo de Balzategui. És un símbol per a Euskal Herria i un lloc de pelegrinatge per a creients i de visita per a turistes.

La basílica actual es planejà l'any 1950 i la seva construcció finalitzà el 1955. És obra dels arquitectes Francisco Javier Sáenz de Oiza i Luis Laorga del col·legi d'arquitectes de Madrid. L'escultor Jorge Oteiza realitzà la façana principal, el pintor Lucio Muñoz Martínez la decoració de l'absis, l'escultor Eduardo Chillida les portes principals d'accés, Fra Javier María Álvarez de Eulate fou l'encarregat de les vidrieres i el pintor Néstor Basterretxea de la decoració de les parets de la cripta.

Fotografies de:
Statistics: Position (field_position)
2323
Statistics: Rank (field_order)
609

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
519627483Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 3196

Google street view