Pucará de Tilcara

El Pucará de Tilcara és una fortalesa (pucarà) construïda pels tilcara, una tribu dels indis omaguaca, en un punt estratègic sobre la Quebrada de Humahuaca, a la província de Jujuy, Argentina. Es troba al sud de la ciutat de Tilcara, sobre un turó, a 80 m d'alçada sobre el Río Grande, que allà corre a 2.450 msnm.

Era un lloc ideal per defensar-se dels atacs; dominava la cruïlla dels dos únics camins del lloc i, d'una banda, la defensen els penya-segats sobre el Río Grande de Jujuy i, per l'altra, els aspres vessants.

Als costers més accessibles, hi van construir altes muralles. És una de les més importants i conegudes de les antigues poblacions ameríndies de la regió d'Humahuaca.

Té una extensió de 8 a 15 hectàrees i, aproximadament, 900 anys d'antiguitat. Al Pucará, s'hi identifiquen diversos barris d'habitatges, corrals, una necròpoli i un lloc per a cerimònies sagrades, entre altres espais.

Fotografies de:
Statistics: Position
4696
Statistics: Rank
21441

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
742163589Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 5194
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Pucará de Tilcara ?

Booking.com
572.830 visites en total, 9.238 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 502 visites avui.