Plaça de Taksim

Taksim Meydanı

( Plaça de Taksim )

La Plaça de Taksim (en turc Taksim Meydanı), situada en la part europea d'Istanbul, Turquia, és una de les principals zona d'oci de la ciutat, i és també famosa pels seus restaurants, botigues i hotels de turisme. És considerada el cor de la moderna Istanbul, amb l'estació central de la xarxa de Metro d'Istanbul. La Plaça Taksim és també el lloc on s'ubica el Monument de la República (turc Cumhuriyet Anıtı), que va ser elaborat pel Pietro Canonica i es va inaugurar en 1928. El monument commemora el cinquè aniversari de la fundació de la República de Turquia en 1923, arran de la Guerra d'independència turca.

Taksim en turc significa "divisió" o "distribució". La plaça Taksim era originalment el punt en què confluïen i se separaven a altres parts de la ciutat les principals línies d'aigua del nord d'Istanbul (d'aquí el nom). Aquest ús de la zona va ser establert pel sultà Mahmut I. La plaça pren el seu nom de l'aljub de pedra de l'època otomana. A més, la paraula "Taksim" es pot referir a una forma musical d'improvisació especial a la música clàssica turca que es guia pel sistema Makam.

Un altre edifici significatiu que en els temps otomans va estar a la plaça va ser la Caserna Militar de Taksim (Taksim Topçu Kışlası, que més tard va esdevenir l'Estadi Taksim), però va ser demolit en 1940 durant les obres de construcció del Parc Taksim (Taksim Gezi Parkı)[1]

WowTurkey.com: Caserna d'Artilleria Taksim (posteriorment Estadi Taksim) (anglès)
Fotografies de:
Statistics: Position (field_position)
1216
Statistics: Rank (field_order)
1407

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
867531294Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 2112

Google street view