पट्टदकल्लु मन्दिर परिसर

( Pattadakal )

Pattadakal és un lloc del districte de Bijapur, estat de Karnataka a l'Índia, famós pels seus grups de monuments que mostren les primeres experiències en l'arquitectura dels temples.

La particularitat del lloc prové de la presència conjunta dels estils dravídics o meridionals i nagara o septentrionals de l'arquitectura índia. Entre els temples més notables, podem citar Virupaksha, Mallikarjuna i els temples de Papanatha.

Situat a l'Estat de Karnataka, el lloc de Pattadakal il·lustra l'apogeu de l'art eclèctic que va aconseguir sintetitzar harmònicament les formes arquitectòniques del nord i el sud de l'Índia en els segles VII i VIII, sota la dinastia dels Chalukya. El lloc comprèn un conjunt impressionant de nou temples hinduistes i un santuari jainista. Dins el conjunt destaca una obra mestra excepcional, el temple de Virupaksha, que va ser erigit cap a l'any 740 per la reina Lokamahadevi per commemorar la victòria del seu marit en una bata...Llegeix més

Pattadakal és un lloc del districte de Bijapur, estat de Karnataka a l'Índia, famós pels seus grups de monuments que mostren les primeres experiències en l'arquitectura dels temples.

La particularitat del lloc prové de la presència conjunta dels estils dravídics o meridionals i nagara o septentrionals de l'arquitectura índia. Entre els temples més notables, podem citar Virupaksha, Mallikarjuna i els temples de Papanatha.

Situat a l'Estat de Karnataka, el lloc de Pattadakal il·lustra l'apogeu de l'art eclèctic que va aconseguir sintetitzar harmònicament les formes arquitectòniques del nord i el sud de l'Índia en els segles VII i VIII, sota la dinastia dels Chalukya. El lloc comprèn un conjunt impressionant de nou temples hinduistes i un santuari jainista. Dins el conjunt destaca una obra mestra excepcional, el temple de Virupaksha, que va ser erigit cap a l'any 740 per la reina Lokamahadevi per commemorar la victòria del seu marit en una batalla contra els sobirans dels regnes meridionals.

El Conjunt de Monuments de Pattadakal van ser declarats com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l'any 1987.

 Temples de Mallikarjuna i Kashivisvanatha. temple de Sangameshwara Temples de Mallikarjuna i Kashi Vishwanatha Kashi Vishwanatha Mallikarjuna i Kashi Vishwanatha Kashi Vishwanatha Temple Chandrashekhara Figura Detall del temple Detall d'un relleu

Pattadakal és el lloc històric on els reis de la dinastia Badami Txalukya van ser coronats, ja que es considera un lloc sagrat. Vijayaditya fou el primer rei per a ser coronat aquí a "Pattadakisuvolal" a l'inici del segle setè dC. Va ser la capital de la txalukia de Karnataka del sud de l'Índia entre els segles vi i viii. Els Txalukyas van construir molts temples aquí entre els segles VII i VIII.[1][2][3]

Hi ha deu temples a Pattadakal, majoritàriament hindús i jainistes, envoltats de nombrosos santuaris petits en la fusió de diversos estils arquitectònics del nord i sud de l'Índia (Rekha, Nagara, Prasada i Dravida Vimana). Aquests temples reflecteixen les diverses sectes religioses que existien aquí. Quatre temples van ser construïts en el Txalukya estil dravidià, quatre a l'estil Nagara del nord de l'Índia, mentre que el temple Papanatha és una fusió de els dos estils. En total, nou temples de Shiva i un Basadi (anomenat temple Jain Narayana)construït al segle novè durant el regne de Krishna II de la Rashtrakutas, l'últim temple que es construirà a Pattadakal.[1]) Estan situats al llarg del curs d'un riu. El més antic d'aquests temples és Sangameshwara, construït durant el regnat de Vijayaditya Satyashraya durant el període 697-733 dC. El més gran de tots aquests temples a Pattadakal és el Temple Virupaksha, va ser construït per la reina Lokamahadevi i Rani Trilokyamahadevi, entre 740 i 745 dC per celebrar la victòria del seu marit Vikramaditya II sobre Nandivarman, el pallava rei de Kanchipuram del Sud; el temple va ser modelat en les línies de la temple de Kailasanatha a Kanchipuram. També van construir el temple Mallikarjuna.[1][3][4][5]

Pattadakal és un centre d'art Txalukya i l'arquitectura, que destaca pels seus temples i les inscripcions que es van originar a Aihole al voltant del 450 aC es va perfeccionar en els pobles Badami i Pattadakal, tot al districte Bagalakote; el distintiu Txalukyan (Arquitectura occidental) era una evolució de la barreja de la indo-ària Nagara i estils dravídiques.[4] Ptolemeu es refereix a aquest lloc com Petrigal. D'acord amb les inscripcions, el lloc era conegut pels noms Kisuvolalu , Raktapura (Ciutat vermella), Pattadakal (les muntanyes prop de Pattadakal li van donar aquest nom), i Pattada Kisuvolalu (ಪಟ್ಟದ ಕಿಸುವೊಳಲು, que significa: Vall vermell).[2][6]

Pattadakal denota també com el lloc de coronació dels reis de la família Rxalukyan. D'acord amb l'obra literària Hammira Kāvya de 1540, el lloc era conegut com a Pattashilapura i Hammirapura. S'ha esmentat en les inscripcions del segle xi i XII, així com en l'obra literària Singirajapurana de 1500 i en Hammira Kāvya com el lloc on van ser coronats els reis de Txalukya.

Pattadakal va continuar sent un centre important sota les Rashtrakutes i la Txalukyas Kalyani. Es va convertir en una ciutat cap d'una petita regió anomenada Kisukadu-70 . Els Sindhas de Yaramabarige (Yelburgi) també van governar durant algun temps.

↑ 1,0 1,1 1,2 «World Heritage Sites - Pattadakal». Archaeological Survey of India. [Consulta: 21 juny 2016]. ↑ 2,0 2,1 «Carved for eternity - Pattadakal». The Hindu, 06-04-2013. [Consulta: 24 maig 2013]. ↑ 3,0 3,1 «A Brief History of Pattadakal» (pdf). UNESCO. [Consulta: 1r setembre 2016]. ↑ 4,0 4,1 Gupta, Binoy. «The Chalukyan magnificence». Frontline, gener 2005. [Consulta: 1r setembre 2016]. «Group of Monuments at Pattadakal». UNESCO. [Consulta: 1r setembre 2016]. «Pattadakal». National Informatics Center. [Consulta: 21 juny 2016].
Fotografies de:
Statistics: Position (field_position)
7250
Statistics: Rank (field_order)
5105

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
653271894Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 3516

Google street view

On puc dormir a prop de Pattadakal ?

Booking.com
456.708 visites en total, 9.078 Llocs d'interès, 403 Destinacions, 11 visites avui.